Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kell az irodákban...

Miért kell az irodákban egymás hegyére-hátára ültetni az embereket?

Figyelt kérdés

Már lassan 2 éve dolgozom egyetem mellett diákként. Ma kezdtem gyakornokként egy cégnél és itt is egymással szemben vannak a félkör asztalok, szinte egymás mellett ülnek az emberek. Sajnos kicsit antiszociális vagyok, szeretek egyedül lenni, nem azért járok dolgozni, hogy beszélgessek, elnevetgéljek a munkatársakkal, de már csak az is elég lenne, ha legalább pár méter távolság legyen köztünk, hogy legyen egy kis szabad terem. Próbáltam elintézni a munkahelyen, hogy ne kelljen ebédszünetet tartanom, részben azért, hogy elérjem a buszomat, részben pedig azért, hogy ebéd közben ne kelljen másokat hallgatnom, de mindenképp ragaszkodnak az ebédszünethez. Szeretek egyedül ebédelni is, nem szeretek közben beszélni, ráadásul ma ebédszünetben az egyik kolléga azt pedzegette, hogy XY mindig szendvicset ebédel, nem-e undorodik még tőle. Én is csak szendvicset tudnék vinni, mert itthon van ebéd és nem szeretnék kétszer ebédelni.

Nem tudom, hogy van-e egyáltalán olyan munkahely, ahol van egy kis tere a munkavállalónak, már gondolkoztam azon is, hogy más jellegű munka lenne a nekem való, valami, ahol egyedül lehetek. Esetleg a saját cégalapításon is gondolkozom majd.

Titeket nem zavar, hogy többen vagytok egy irodában és egész nap másokkal kell lennetek, másokat kell hallgatnotok?

2015. ápr. 9. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Aszociális lehetsz, nem antiszociális (szociopátia.)

Egyébként ez van, minden munkakörnek megvan a hátulütője.

A legtöbb helyen próbálják minimalizálni a kiadásokat, ezért kisebb helyre zsúfolják be az embereket.

2015. ápr. 9. 20:44
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Kicsi volt az asztal vagy mi? Én még sose jártam olyan helyen ahol egymás hegyére-hátára kell ülni.

Ahol én eddig voltam ott bőven elég nagy asztalok voltak, elfértem és egyedül ültem.

Az meg kit zavar ha mellette van másik asztal ahol más ül? Jut hely mindenkinek.

2015. ápr. 9. 20:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem pont ez zavar, hanem az, hogy össze vannak tolva az asztalok és mögöttem és előttem is ülnek, de leginkább az, hogy mivel szinte folyton beszélnek nem tudok nem rájuk koncentrálni és idegesítenek, pl. volt már olyan munkahely, ahol szóltak azért, mert elkezdtem zenét hallgatni, pedig inkább zenét hallgatok mint a sok hülyeséget. Emellett frusztráltan is érzem magam, ha pl. ők jól elvannak én pedig hozzájuk sem szólok, mert egy idő után nincs kedvem. Az előző munkahelyemen mindig próbáltam úgy időzíteni az ebédet, hogy előbb elmentem enni vagy megvártam, míg mindenki eszik és csak utána mentem különböző kifogásokra hivatkozva, de egy idő után felajánlották, hogy megvárnak és mikor mondtam, hogy nem kell csak erősködtek. Lehet, hogy úgy érzik, hogy nehezen barátkozom és segíteni akarnak, de sajnos nem veszik észre, hogy én nem is akarok barátkozni velük. Az lenne a legjobb, ha megváltoznék, már sokszor próbáltam, de sajnos eddig nem sikerült, nem tudom hogy csináljam. Annak örülnék a legjobban, ha én is úgy látnám a világot, ahogy a ők és ott eldumálgatnék, nevetgetnék a semmin csak hogy elteljen a nap, de én egyszerűen nem szeretem az embereket. Közeli barátokkal, rokonokkal elvagyok, de nem igénylem, hogy idegenekkel haverkodjak. Direkt olyan szakot akartam választani, ahol nem kell emberekkel foglalkozni, úgy gondoltam, hogy itt csak a számokkal kell bűvészkedni egymagamban, de sajnos ez emberszempontból talán rosszabb, mint pl. ha orvosnak vagy tanárnak tanultam volna, mert ezeknél legalább változatos emberekkel találkoznék nem nap, mint nap ugyanazokkal.
2015. ápr. 9. 21:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Pl. egy olyan helyen, ahol ilyen elválasztófalak vannak szívesen dolgoznék: [link]
2015. ápr. 9. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván spórolni akarnak, azért csinálják így. Engem egyáltalán nem zavar, sőt, volt, hogy egyedül dolgoztam, nem volt körülöttem senki és nekem az volt nagyon rossz, igénylem a társaságot. Viszont ha oda kell figyelni valamire, akkor teljesen ki tudom zárni a külvilágot, szerintem próbálj te is a feladatodra koncentrálni és egy idő után meg sem fogod hallani, hogy mit beszélnek körülötted.
2015. ápr. 9. 23:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Mindig szeretnék a feladatomra koncentrálni, hiszen azért vagyok ott és attól is félek, hogyha én nem kapcsolódom be úgy a beszélgetésbe, mint ők akkor esetleg furának fognak gondolni. Ma is nevetgéltek, hülyéskedtek és úgy éreztem kicsit, mintha kilógnék a sorból.

Pedig én mindig is ilyen voltam, nem lehet mindenki ugyanolyan, középiskolában is csak pár barátom volt, a többiek nem érdekeltek de ott is furának gondoltak, mert hogy nem voltam olyan, mint mások.

2015. ápr. 9. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!