Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol tudom megnézni az erre...

Hol tudom megnézni az erre vonatkozó jogszabályt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nincs idegzetem keresni, inkább kiírom a kérdést. Csak három hetente tudunk találkozni a barátommal, mert három műszakba jár dolgozni, és többszáz kilométerre él. Hogy miért alakultak úgy a dolgok, lényegtelen. De délelőttös után éjszakás hét jön, és olyankor tud jönni már péntek este, és ráér hétfőn reggel menni. Régen 6+2-ben jártak, nemrég álltak az 5+2-re. Illetve nem, nem álltak át, mert az mégis inkább 5+1. Havonta minimum háromszor. Nagyrészt, újabban azon a hétvégén is mennie kell. Az összeköltözés még nem opció. Be tudná nekem valaki másolni a jogszabályt, miszerint ez így ebben a formában korrekt? Amennyiben ilyen nem létezik, mi a teendő? Ez egy külföldi multi. Ha már meghallom a kötelező túlóra kifejezést, rosszul vagyok. Létezik, hogy mindig aláírathatják vele?

2015. ápr. 9. 12:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Jogszabály az van bőven . De felesleges is keresgélned, mert ma a munkáltatók úgy dolgoztatják a dolgozóikat, ahogy nekik tetszik. Lehet nemet mondani, netán feljelenteni, a vége az, vagy behódol a melós, vagy mehet állást keresni.
2015. ápr. 9. 12:41
 2/2 A kérdező kommentje:
Az remek.
2015. ápr. 9. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!