Ti mit szólnátok ahhoz, ha a munkahelyen egy álláshirdetés lenne az ajtón ahol épp a helyetekre keresnek embert?
Megyek be reggel, az ajtón papír, szövege: munkatársat keresünk azonnali kezdéssel.
Munkakör feladat: épp az enyém. Csak egy ember dolgozik itt ilyen munkakörben.
A munkahely nem egy nagy hely így teljesen 100%-ban kizárható hogy erre a munkára mellém még valakit felvegyenek. Csakis helyettem.
Erre hogy kéne reagálnom? Mert ha meg akarnak tőlem válni, azt persze szabad, csak gondolom, mégis illenék közölni, hogy: Gizike, kezdjen el nézelődni állás után.
Vagy nem szokás ezt közölni a melóhelyeken manapság?
Egyszer csak majd behívnak az irodába és közlik, hogy vegyem a kabátom?
Hogyan? Fizikai egyszerű meló, 5 perc alatt beállítanak a helyemre valakit, lám pár óra alatt már két ember jött is érdeklődni.
Mi van az én kezemben mint ütőkártya?
"tarts be nekik"
Bár nagyon nem vagyok híve a besúgásnak, de esetleg a NAV-ot érdekelné a dolog a túlórákkal. (nem kell feltétlenül felnyomni őket, de azért ezzel megizzaszthatnád a munkáltatót)
És igen, sajnos ez egy ilyen világ. Annyi a munkanélküli, hogy pillanatok alatt találnak valakit a helyedre, és ezzel a munkáltatók is tisztában vannak, így szemérmetlenül kihasználnak bárkit.
sajnos semmi sincs a kezemben amivel bizonyítani tudnám hogy hazamehettem volna 4-kor de mégis 6-ig maradtam. nincs blokkolóóra nincs jelenléti ív (van csak nincs rajta óra).
nincs írásos nyoma amiben a vezető arra utasít hogy túlórázni kell.
a munkatársakra se számíthatnék hogy esetleg tanúskodnának mellettem. úgy be vannak szarva a főnöktől hogy nyalják a valagát hogy ne tegye őket utcára. nem mernek azok szót se szólni.
én se mertem. eddig. most mertem (először) meg is lett az eredménye. ki fognak rúgni.
Ne haragudj hogy az áprilisi tréfával viccelődtem.
Annak nézett ki de így minden,csak nem vicces.
Tudod amilyen az adjonisten....ha kirűgnak én azért megpróbálnék egy NAV-ot a munkás bejelentésekre harapnak.
a tanulsággal nem értek egyet,mert a tanulság ebből az,hogy amíg itthon nem jönnek létre pártfüggetlen szakszervezetek,addig az ilyen esetek mindennaposak lesznek.
ausztriában merne ilyet csinálni egy munkáltató.
kb bezáratnák a cégét,pert indítanának és a visszatartott pénzeden kívül kártérítést,plusz bírságot is fizetnie kellene.
de mivel itthon direkt és szisztematikusan el lettek tiporva az ilyen dolgozó védő kezdeményesek,csoportok,ezért max jelentheted a munkaügyi bíróságon,aminek sok eredménye nem lesz,ha nem tudod eredményesen bizonyítani,hogy tartoznak neked.
A főkérdésre válaszolva:
örülnék neki, vigye más azt a sok katyvaszt, amit most viszek, hátha kitudja gobozni az értelmét.
Ja persze. Hogy még a kirúgásom esetén járó végkielégítést is bukjam, igaz?
"Én felmondanék"
Gy van. Ugyanis a munkáltató a munka tv-nél kedvezőbb feltételeket is megállapíthat. 1 év után nem járna, kivéve ha a szerz így rendelkezik. És bizony így rendelkezik.
Hogy miért? Nem tudom.
végkielégítés egy év után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!