Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mire jó az érettségi?

Mire jó az érettségi?

Figyelt kérdés
mire lehet vele menni? hol lehet vele elhelyezkedni? a munkáltatóknak tényleg számít hogy hányas voltam töriből, magyarból, stb. ? ha nincs értéke akkor miért kötelező letenni?

2015. márc. 3. 13:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kötelező letenni. Tankötelezettség van, érettségi kötelezettség nincs, tehát egyszerűen ne jelentkezz, ha nem akarod. Szerintem jó dolog, de miért jó az nekem, ha győzködlek róla?
2015. márc. 3. 18:07
 12/13 Neonhal válasza:

Kicsit későn kerültem ide, bocs. Nekem nem sikerült ezt a csodàlatos papírt megszereznem, mert anno diszkalkuliával, beilleszkedési zavarokkal küzködtem, és azokban az időkben a kicsit nehezebben kezelhető tanulókat megalàztàk, lustának, trógernek minősítve őket. Szerencsére soha, semmilyen hátràny nem ért az érettségi hiánya miatt, sőt, furcsa mód olyannal találkoztam, hogy szivatták a papírral rendelkezőt. Szóval a csak érettségi nem sokat ér (=semmit),annyi botràny lengte már körül e végzettséget, hogy a legtöbb munkáltató nem veszi figyelembe. Inkább beszélgetnek, tesztet töltetnek ki a jelentkezővel.

Annyi, hogy szar érzés, hogy "erre sem voltam képes". Persze, minden másra igen. Ha az ember csak egy kicsi állomásnak tekinti az érettségi megszerzését egy nagy cél (diploma) felé vezető úton, akkor oké, de célként kitűzni nem tudom, érdemes-e.

2017. febr. 23. 16:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is diszkalkuliás vagyok, estin tettem le az érettségit, de matek nélkül. Helyette másik tárgyat választhattam. Így mit ér? ( Amúgy megyek tovább nyelvszakra, de ha nem mennék, mire lenne jó?)
okt. 1. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!