Pár tanácsot tudtok adni holnapi állásinterjúra, kiugrik a szívem annyira izgulok már, nagyon kellene ez az állás?
Élelmiszerbolti eladó, nagyon nagyon kellene, mert közel van és kitesznek különben az albérletből, muszáj hogy találjak valamit. Mit mondjak, ha kérdezik, hogy miért ide jelentkeztem, mit szeretnék stb stb
Mire számíthatok, milyen kérdések lesznek?
Hogyan öltözzek fel?
Ing, nyakkendő mehet, légy elegáns, de egyben laza. Próbáld oldani magad.
Én mikor olvasgattam pár cikket, akkor olyan hülye kérdéseket is találtam, minthogy sorold fel a legjobb és legrosszabb mondjuk 5 tulajdonságod. Helyben biztos nem tudtam volna válaszolni hirtelen, nem számítottam volna rá. Ne kamuzz össze-vissza majd, ez is fontos.
Ezen a blogon elég jó tanácsok vannak, érdemes olvasgatni. Ide illő cikkei egyike: [link]
Az első válasz, első részére ne hallgass..
Ing+nyakkendő felejtsd el, ha csak nem mint vezető beosztásba jelentkező mész oda..
(értsd: üzletvezető)
Ne vigyél magaddal felesleges cuccokat, a kabátot és egyéb dolgokat igyekezz még a megbeszélés előtt lerakni, ezzel is kevesebb időt szánni a pakolásnak.
Kerüld a keresztbe tett kar-láb gesztusokat.
Beszélj érthetően, ne hadarj, inkább 1-1 mp gondolkodásidőt hagyj magadnak, mielőtt megszólalnál.
Köszönöm a válaszokat.
Jól ment minden, nem volt semmi probléma, volt egy HR-s csaj, az egy kicsit idegesített, eléggé lekezelő hangnemben beszélt és jól végig mért, de nem törődtem vele.
Letegezett, de én nem tegeztem le, bár azért, hogy őszinte legyek egy kicsit fura volt, mert lehetett vagy 25 éves, de mindegy, magát minősítette ezzel.
Végül találtam más munkát jobb körülményekkel, így oda fel is vettek és ott dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!