Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire szokványos, hogy a...

OlivO kérdése:

Mennyire szokványos, hogy a szabadnapon, akár vasárnap is berángat a főnök a cég ügyei miatt?

Figyelt kérdés
Bármikor ugranom kell vagy lapátra tesznek?

2015. febr. 19. 13:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen főnököm, tipikus magyar kisvállalkozó( németországban törvény tiltja, hogy munkaidőn kívül munkaügyben keressen a főnököd), aki azt hiszi hogy az életeddel tartozol a fizetésért és a főnök azt jelenti, hogy a királyod. Az egyik ok, amiért a magyar kisvállalkozók nem tudnak előrelépni, mert a jó munkaerő otthagyja az ilyen embereket.

Amikor engem második alkalommal hívott fel, hogy maradjak benn akkor megmondtam, hogy hétvége van, már van programom, ha szabadnapon be kell jönni akkor vagy lecsúsztatjuk vagy kifizeti vagy nem megyek be, mert nincs a munkaszerződésemben. Nem tetszett neki, nekem meg nem tetszett, hogy munkaidőn kívül hívogat.

Nyilván nem maradtam sokáig annál a cégnél, azóta biztos talált rabszolgát magának, mindig találni.

Tehát a válasz: Nem, nem kell. Ami a munkaszerződésedben van, azt kell megtenned. A többit akkor, ha TE úgy akarod. Ha emiatt még ki is rúg, mert nem mentél be szabadnapon és pl. felvetted a beszélgetést telefonra, amiben ezt közölte, még be is perelheted.

2015. febr. 19. 16:56
 12/20 anonim ***** válasza:
A párom bankár. Napi 16 órát dolgozik. Általában szombaton és vasárnap is be kell menni, akkor csak pár órára. Ha dolga van hétvégén, el kell kéredzkednie.
2015. febr. 19. 17:19
 13/20 A kérdező kommentje:
Az van, amit a 11-es írt. Pl. reggel munkaidő előtt felhív egy órával, hogy felébredtem-e már, mert valami sürgős lenne. Direkt szóltam neki, hogy elérhető vagyok a szabadnapomon de., erre mikor hív? Du., és még ő van felháborodva, hogy nem érek rá. Most akkor soha nem szervezhetek előre semmit, hátha van valami sürgős és azonnal menni kell? Dobjak el kaszát-kapát, nem lehet más elfoglaltságom? Szabadnapon? Nem, nincs benne a munkaszerződésemben, hogy ugranom kell. Ha munkanapon úgy alakul, maradok tovább, nem gond. De amikor vasárnap de. felhív váratlanul, annak nem örülök.
2015. febr. 19. 18:11
 14/20 A kérdező kommentje:

12-es! A bankár párodnak előre le volt fixálva, hogy ennyit kell dolgoznia?

Ráadásul kevesebbet keresek, mint amikor közalkalmazott voltam, azt hiszem, ez sok mindent elárul. Ha mondjuk havi 200-at hazahoznék, befognám.

2015. febr. 19. 18:13
 15/20 anonim ***** válasza:
És hogy bírod ezt idegileg kérdező?Én biztosan nem bírnám.Nincs benned állandó rettegés?
2015. febr. 19. 18:20
 16/20 A kérdező kommentje:
Most kezdek kiborulni, azért is írtam. Tényleg állandóan az a parám, hogy szól a telefon. Tök mindegy, hogy reggel vagy este van, simán felhív este 8-kor is. Az elején, amikor jelentkeztem, más munkaidőt beszéltünk meg. Az elémtett szerződésben meg már más volt. De nem akartam itthon ülni, mert folyamatos jogviszonyt akartam, előző munkahelyen leépítés volt, és mire annak vége lett, pont kezdhettem, szóval könnyen találtam állást. De másodszorra nem biztos, hogy lenne ilyen szerencsém, sok ember közül választottak ki.
2015. febr. 19. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem volt előre lefixálva. A szerződésben az szerepel, hogy rugalmas munkaidő. De persze ezt mindenki tudja mit jelent. Mondjuk azon meglepődtünk, hogy a hétvégék is kiesnek.
2015. febr. 19. 18:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Céges telefon? Ügyeletben vagy? Fizet érte? Egyátalán jól megfizet? Ha nem én simán kikapcsolnám -mint ahogy kapcsolom is-, aztán csessze meg. Azért van a munkaidő, hogy akkor dolgozzak, a szabadidőm felett meg én rendelkezek.
2015. febr. 20. 14:26
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem céges telefon, nem ügyelet. A saját mobilomon hív! Havi 80ezerért.
2015. febr. 20. 17:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerencsére ilyen fõnököm még soha nem volt, de ha lett is volna, biztos otthagytam volna a munkahelyet nagyon gyorsan.

Ez nagyon elbaxott helyzet. A fõnök napi 8 órában dirigáljon, utánna semmi köze nincs ahhoz hogy az idõmet hogy osztom be, én nagyon nem szeretem ha más akarja beosztani az idõmet.

Nem Magyarországon élek, itt hétfõtōl szombatig dolgozom napi 8 órát, plusz van túlórám is, teljes szombatom túlóra, amit kézbe fizet a fõnök.

Jóban vagyunk meg minden, (a sógorom a fõnök), de ha a háza égne se zargatna vasárnap, az egyetlen szabadnapomon. Pláne annak tudatában hogy az állandó Szombati munkámmal óriási szivességet teszek neki.

2015. febr. 21. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!