Gyakornoki pozícióban végzett munkáért köteles a munkaadó fizetni?
18:18, ez mondjuk tény, nálunk is van kötelező gyakorlat, és úgy voltam egész nyáron, hogy nem fizettek érte. De legutóbbi helyemen gyakorlatilag "mérnök" funkcióban voltam, és meg is fizették valamennyire.
Most akárhogy nézem, tény hogy kapcsolatépítés, meg önéletrajz, meg a tudás sokat ér, de mellette azt elfelejtik hogy én azért fizetek mondjuk 2 havi albérletet, hogy ott lehessek, meg 2 havi bérletet, arról nem is beszélve, hogy az elvégzett munka alapján gyakorlatilag egy teljes értékű munkaerőt nyertek teljesen ingyen.
Ezért jön sokszor a dilemma, hogy gyakornoknak menjek, és nem fizetnek, vagy pénz kell, és diákmeló, amivel meg nem vagyok előrébb az életben...Csak ugye enni is kell.
Ráadásul tény hogy egy gyakornok kezdő, meg aki 1-2 hétre van ott, az az is marad, de több hónap alatt azért belerázódik az ember, és gyakornokként is viszel oda annyi tudást, amennyit illene kifizetni is. Legalább egy diákmunka szintet.
Kedves utolsó!
igen én is ezzel a dilemmával küzdök.
Halasztok az egyetemen és az utolsó évet a kapcsolatok kiépítésére és értelmes munkatapasztalat megszerzésére szeretném fordítani. Viszont nyilván nem vagyok eleresztve ezért meg kell fontolnom az önkéntes feladatvállalást fizetés nélkül...
Köszönöm, hogy válaszoltatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!