Kirúgás után kell fizetni a cégnek?
Sziasztok. Olyan problémám van, hogy szeretnék felmondani a jelenlegi munkahelyemen, viszont eléggé komplikált a dolog. Ugye nálunk 4-5 évig minden januárban határozott idejű szerződést ad a cég, nem határozatlant. Októberben voltam a HR osztályon, ugyanis külföldre mennék dolgozni, ahol már decemberben tudnék kezdeni.Ők ott azt mondták, nem mondhatok fel a szerződés és az új munkatörvény miatt csak úgy, hogy a hátralévő időt ki kellene fizetnem (kb.240-280 ezer forintot számoltak), vagy megvárom a januárt és nem hosszabbítunk szerződést. Azóta táppénzen vagyok, voltam már bent az üzemorvosnál, hogy nyilvánítson egészségügyileg alkalmatlannak a pozícióm betöltésére (ami egyébként még igaz is), de hiába, szakorvosi kivizsgálás után tenné csak meg, az meg több hét is lehet. Most az jutott eszembe, hogy ha nem járnék be melózni, 2-3 alkalom után felmondana nekem a cég, viszont nem tudom, ilyenkor is ki kell-e fizetnem a hátralékot, vagy sem. Ha valaki tudna tanácsot adni, vagy esetleg van hasonló tapasztalata, kérem válaszoljon. Úgy tudom egyébként ez az új törvény 1-2 éve lépett életbe, persze a munkaadó javára...
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!