Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért fényképes önéletrajz...

Miért fényképes önéletrajz kell mindenhova?

Figyelt kérdés
Én ronda vagyok, ha ránéznek a képemre biztos, hogy el sem olvassák az önéletrajzomat. Így esélytelen, hogy valaha behívnak elbeszélgetésre?

2015. jan. 20. 15:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Tény hogy vannak munkák, ahova kell némi dekoratív megjelenés, általában a "kirakatba" hogy az ügyfelek is egy csinos lányt lássanak elsőre.

De sok helyen jogos is, például van ismerősöm, aki banki szférában üzletkötő, olyan munkakörben van, ahol azért sokat számít a megjelenés, és hogy bizalmat ébressz az ügyfélben, meg azt lássa hogy na ez érti a dolgát. Meg ugye "jó nőkkel mindent el lehet adni" alapon működik ez mindenhol az életben.

Vagy van ismerős jó hírű szállodában, recepciósként, ott is kell egy megjelenés.

Ha tudod hogy ronda vagy, akkor azt kompenzálnod kell valamivel. Attól lehetsz jó kiállású, igényes ember, és fel kell mutatni valami plusz tudást, amiért téged választanak.

Na meg ugye, az is megoldás ha az ember utána jár a munkának, és ha kell bemegy, megkeresi a főnököket, és személyesen próbál intézkedni. Lehet nem jön be, de legalább látnak élőben, már közvetlenebb mint 100+1-edik önéletrajznak lenni.

2015. jan. 20. 15:45
 12/31 A kérdező kommentje:
Csak manapság mindenhova azt írják, hogy csakis fényképes önéletrajzzal jelentkezzünk, ne is próbálkozzunk személyesen bemenni.
2015. jan. 20. 15:49
 13/31 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy mindig megkapom azt is, hogy igénytelen vagyok. Pedig tiszta vagyok, minden nap szoktam fürdeni, fogat mosni, két naponta hajat mosni, jó ruháim vannak, azok is mosva vannak, nem koszosak a körmeim sem, nem vagyok szőrös, sem büdös, soha nem mennék ki úgy az utcára, hogy ne dezodoráljak mégis megszólnak mindig.
2015. jan. 20. 15:53
 14/31 anonim válasza:
100%

Szerintem ez hüllyeség mert a ha pl. Telefonos embi vagy aki a bejövő hívásojat fogadja a topshop-ban akkor az arcodat csak a munkatársaid látják.

Vagy nézzd meg az auchan eladóit.

A legtöbb ember nem túl szép.(ne vegyék sértésnek)

Lehet hogy nem vagy szép de az nem olyan sokat számít.Dobj fel egy természetes sminket aztán csináltass egy jó fotót!:)

2015. jan. 20. 20:51
 15/31 anonim ***** válasza:
Tolhatnál egy képet a népeknek, olyat amit önéletrajzba teszel. :D
2015. jan. 20. 23:10
 16/31 anonim ***** válasza:
75%
Mert cigányokat nem szivesen alkalmaznak.Nem az a lényeg,hogy szép legyél,hanem hogy MAGYAR!
2015. jan. 21. 05:55
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt akartam mondani, amit az utolsó.

Mert ha jelentkezik egy pl. Horváth József nevū ember, felmerül a gyanú hogy esetleg roma a pasi, ezért kell fénykép.

Ilyen gond nincs ha a jelentkezõt Kolompár Leánder-nek hívják

Vagy utolsó, lehet mindketten tévedünk, mert azt hallottam hogy a tezsvérek nem a munkába járásról hiresek....

2015. jan. 21. 08:52
 18/31 fuzy ***** válasza:
Próbálj meg egy egyszerű dolgot. Ne csak arcképet küldj, hanem egy teljes képet, amit egy szolid komoly ruhában csinálsz. Így annak aki megnézi az lesz a benyomása rólad, hogy egy komoly valaki aki a munkájában is igényes, kötelességtudó, és öntudatos, és ha valóban a munkád érdekli, akkor megvan az esélyed legalább az interjúra. Ne gondold, hogy mindenki olyan fotogén, hogy a fotó alapján felveszik.(Én is elküldtem egyszer a fényképemet, és a vírusölő felismerte :)) ). Sok sikert
2015. jan. 21. 13:44
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél fel retusált, vagy fiatalabbkori képet. Természetes hogy a munkaadó 2 egyforma képességű pályázó közül a vonzóbb kinézetűt fogja választani. Ezért kell a CV-ben olyan tulajdonságokat kiemelni, amik ilyen kinézettel pótolhatatlanná, vagy egyedivé tesznek. Mellesleg nem csak testképzavarod van? Más szerint is "ronda" vagy?
2015. jan. 21. 16:52
 20/31 A kérdező kommentje:
Mások szerit is ronda vagyok.
2015. jan. 21. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!