Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mi az az életkor,...

Szerintetek mi az az életkor, amikor még valaki belefoghat vagy még érdemes belefognia egy új karrier építésébe?

Figyelt kérdés

Oké tudom közhely, hogy tanulni sosem késő, de ha mondjuk valakire rátör 36 évesen, hogy ő márpedig új területen próbálja ki magát, akkor van esélye még ott "új élet" kezdésére? Mert mondjuk elvégez levelezőn egy egyetemi képzést, az minimum három év, és nem tudom mennyire kelendő mondjuk egy 39-40 éves pályakezdő?

Félreértések elkerülése végett, ez most nem rólam szól, én még csak 26 vagyok, szóval még nem vagyok az érintett korban, csak kíváncsi vagyok, hogy ma amikor a nagy cégek csupa huszonéves vesznek fel, akkor egy ilyen "öreg" pályakezdőnek mennyi esélye van/lenne érvényesülni a versenyszférában?

2015. jan. 20. 13:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Új pályát kezdhet de vezető már nem lesz, mert mire megszeri a jó pár éves rutint, addigra fél lábbal a nyugdíj felé halad. Általában a vezetőket is 30-35 korig nevezik ki, ha addig nem lett az nem az az alkat.
2015. jan. 20. 14:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Hasonló dolog jár nekem is a fejemben egy ideje, én 24 éves vagyok, friss diplomás pályakezdő, és már más felé kacsintgatnék, tanulnék más, mondjuk én egyetemre nem mennék vissza, inkább valami OKJ-t csinálnék meg. De ebben nem fogok belekezdeni a következő pár évben, szóval lehet, hogy simán leszek 30, mire elkezdek valami újat tanulni, amiben aztán 33 évesen kezdhetek dolgozni. Szóval megfordult nekem is a fejemben, hogy talán annyi idősen meg már nem fog kelleni senkinek a munkám, mert inkább az ugyanúgy pályakezdő, de fiatalabb kollegákat vennék fel...

A kérdésedre tudom, hogy nem válaszoltam, csak gondoltam leírom, hogy hasonló gondolatok cikáznak az én fejemben is jelenleg.

2015. jan. 20. 14:30
 3/4 anonim ***** válasza:

40 évesen még tanulhat új szakmát de karrier már nem lesz belőle.

Kérdésedre a válasz szerintem 32 és mire végez 35 lesz.

40 év felett olyan szakmát érdemes tanulni amivel magánvállalkozásba kezdhet.

2015. jan. 20. 14:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz ez, mert ez annyira egyén és szituációfüggő... ha az új karrier szemponjából megvan minden háttér és hátszél, akkor 46 évesen sem késő elkezdeni semmit sem. Sőt!

A kinevezések és a karrier... felejtsd el ezt a hr. dumát: majdnem egy évig kontrolláltam a Hr-t egy multinál (tudod; csak átmenetileg. Amíg érkezik az új kolléga :). Vicces hallgatni a süketelést az érkező új kollégáról, miközben te kezeled a full hr mellett az osztály budget-jét is és tudod, hogy egyelőre nem lehetséges... no mindegy :D), napi szinten bejártam és minden szinten hallgattam a süket dumát amit nyomnak kifelé és láttam, hogy mi megy odabenn. A kinevezés Magyarországon messze nem (csak) kvalitások kérdése, sőt, 99%-ban nem az. A versenyszféra nem sokban különbözik az államitól; nagyon kevés olyan cég van, amely tényleg a "net performance" alapján osztja a posztokat. Legalábbis azoknál a cégeknél, ahol megfordultam és/vagy a volt évfolyamtársaim / párom dolgozik sem ez a jellemző.

2015. jan. 20. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!