Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyekre miért csak...

Munkahelyekre miért csak rokonokat és ismerősöket vesznek fel?

Figyelt kérdés

2015. jan. 17. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Az ember abban jobban megbízik talán akit ismer és elsősorban a közvetlen rokonsága, ismerősei jólétét szeretné biztosítani, ha teheti. Ha neked lenne egy céged és pl. informatikus kell, akkor egy idegent vagy az unokatestvéred vennéd fel ?
2015. jan. 17. 14:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Mert ha nem igényel speciális szaktudást a pozíció, energiát és költséget takarít meg a munkaadó, ha első körben az ott dolgozók szereznek tudomást az állásról.Valamint az a téves elképzelés él a személyzetisekben, hogy a beajánló maga garancia arra, hogy megbízható a jelentkező, egyszóval a kiválasztás ember-ismereti részét ezzel letudják. Van amikor ez bejön, de nagyon gyakran megfizetik a kontraszelekció árát.Főleg olyan helyeken, ahol a megélhetési minimum körül alakítják a bérezést.

És mint te is tudod, a legtrágyább mukára is túljelentkezés van, nem nehéz egy helyre rögtön 5-10 rokont találni.

2015. jan. 17. 14:03
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem igaz. Én is úgy kerültem be a jelenlegi munkahelyemre, hogy nem volt ott rokon vagy ismerős.
2015. jan. 17. 15:59
 4/9 anonim válasza:
Én is mindenféle ismeretség nélkül nyertem el a jelenlegi állásomat. Bár senki nem tagadja, hogy legalább 80%-át az állásoknak ismertség újtán töltik be, azért vannak kivételek.
2015. jan. 17. 17:56
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Én is úgy kerültem be ősszel a mostani munkahelyemre, hogy egy ismerősöm nem volt ott, sőt még a városban sem és elég más munkákat végeztem eddig, mint ez. Az ott dolgozók többsége is mind kapcsolat útján került be.. De én is csodának tartom, hogy felvettek így az "utcáról". Ráadásul jól is érzem magam, tetszik :)
2015. jan. 17. 17:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

mert ha mondjuk van 1 kisközérted,felveszed az idegent,akkor minden este le kell leltároznod a boltot,hogy minden megvan-e.

ha meg beállítod a tesódat,akkor nem fog meglopni.

a vállalkozások nem elhanyagolható százaléka azért ment tönkre régebben,mert szétlopták az alkalmazottak.

manapság meg a kereslet megszűnése miatt,mert ugye csóró lett a nagy többség és csak azt veszi meg ami okvetlen szükséges.

2015. jan. 17. 18:22
 7/9 anonim válasza:
100%
18:22 nehogy azt hidd hogy nem fog meglopni ... :D nálunk nem 1 ilyen incidens volt már. :-)
2015. jan. 17. 23:39
 8/9 Furi99 válasza:
100%
mert ok nem dagattak
2015. jan. 18. 13:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert elsosorban a rokonain akar segiteni a munkaado, akik legtobbszor visszaelnek ezzel. Ahol en dolgozom, az alkalmazottak 75-80%a rokon vagy ismeros, ezert tobbmindent megengednek maguknak, igy a munka nagy resze mirank harul...
2015. jan. 19. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!