Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy történik a beosztás a...

Hogy történik a beosztás a munkahelyeteken?

Figyelt kérdés

Olyan esetekre gondolok, ahol nem fix napokon kell dolgozni (pl mindig hétfőtől péntekig), hanem hétvégén is, és változó, hogy mikor melyik nap.

Nálunk meg van adva, hogy 22 napot kell dolgozni 1 hónapban, és a maradék szabadnap oszlik el a hónapra.

Az új üzletvezető megcsinálja 2 hónapra előre a beosztást, és azt mondta, ne variáljunk rajta, ha már elkezdődött a hónap, ami rendben is van.

De pl most jött egy váratlan eset, hogy ki kellene utaznunk Németországba, és bár van egy szabad hétvégém, most kértem, hogy adják oda hozzá a pénteket is, hogy legyen 3 napunk, mert az utazás 12 óra, és elég húzós lenne ha csak 2 nap lenne, mert másnap megint 12 óra vissza.

Mondtam, hogy akár szabadságnak is adják ki, ha kell, de ha tudok valakivel napot cserélni, úgy is jó. 1 hónappal előre szóltam, de azt mondja, nem biztos, hogy meg lehet oldani, mert már megvan a beosztás stb stb stb...

Nálatok hogy van ez? Ilyenkor még variálhattok? Mi van, ha valami váratlan jön közbe? (most nem olyan súlyos dologra gondolok, mint pl. haláleset, mert az teljesen más téma), de pl most mennünk kell a szülőknek segíteni Németországba.

Illetve azt is mondta az üzletvezető, hogy a szabadság igényeket is 2-3 hónapra előre kéri. De honnan tudjam ennyivel előre, ha kell kivennem akár csak 1-2 nap szabit is?

Nálatok hogy van? Mennyivel előre kell szólni?

Mennyire lehet külön kívánságotok szabadnappal kapcsolatban?

2015. jan. 11. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Sajnos a szabit előre kell jelezned, ráadásul nagyobb részben a munkáltató szabhatja meg, hogy mikor menj.

Nálunk szerencsére nagyon rugalmasak, szinte úgy járunk be dolgozni, ahogy akarunk.

2015. jan. 11. 10:44
 2/8 anonim válasza:
Az eü kb ilyen beosztás!Az én főnővérem 1 hónapra,adott hónapra ír beosztást!Nem értem,hogy írhat előre a főnököd 2 hónapra beosztást?!!!!Mi az,hogy nem lehet változtatni?ezért van betegszabi,szabadság.menj betegácsiba!nehogy már kiszúrjon veled!!!!!!Vannak jogaid!Nehogymár lemond a német utat vagy látogatást,vagy a 24 óra utazás miatt az egészet!jogod van több időt tölteni!nem károsítod meg a főnököd!Erről ennyit!Ne hagyd magad!:) Sok sikert!
2015. jan. 11. 10:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen tekintetben nincs beleszólása az üzletvezetőnek. (vendéglátás)

Mivel rengeteget vagyunk ott, szintén ilyen 20-21 napokat (12-15 órás műszak!) gyakorlatilag ott éljük az életünket.

Így ha bárkinek bármit intézni kéne, az szinte tuti hogy munkaidőben lenne.

Úgyhogy úgy vagyunk megegyezve, hogy mindegy ki hogy cserél, csak mindig legyen bent annyi ember, aki el tudja végezni a melót, és azért jelzésképpen szóljuk előre, hogy x cserélni fog y-nal.

Igazából örülnek, hogy egymás között meg tudjuk oldani, és nem sz-atjuk egymást azzal, hogy nem megyünk be a másik helyett.

Meg amúgy se nagyon szólnak bele az ilyesmibe, mert havi 280 óra mellett tisztában vannak vele, hogy ezt nem lehet másképp megoldani.

(Pl azért se szólnak, hogy ha pl rendelek a netről valamit, akkor a munkahelyemre kérem, mivel haza csak aludni járok. Nincs más megoldás, csak ha leszámolok, de akkor meg nem lesz aki dolgozzon. :))

2015. jan. 11. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
...a szabadságra nem tudok mit mondani, olyan nekünk nem jár. "ÁLLÍTÓLAG" azért ennyi a fizetésünk, (szerintük természetesen rengeteg) mert az már bele van számolva. :D
2015. jan. 11. 11:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyébként amiket leírtál, az egy rettentően rugalmatlan, diktatórikus, és indokolatlan rendszer.

Gondolom valami hatalommániás fogyatékos, aki egyrészt minden áron meg akarja mutatni hogy mekkora hatalma van, úgy is, hogy indokolatlanul szétszo-atja a beosztottakat, másrészt szemellenzősen ragaszkodik a saját elképzeléseihez, és nem bír agyilag befogadni új információkat.

2015. jan. 11. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk ez szerencsére elég rugalmasan megy, az üzletvezető 1 hónapra csinálja meg direkt a beosztást hogy ha valakinek esetleg kell egy nap pihenő de nem akar szabit akkor lehessen így kalkulálni.

Nálunk is hasonló van hogy még előző hónap végén kell jelezni ha ilyen eset van, de ha váratlanul jönne közbe valami hogy szabi kell, vagy pihenő nap, vagy műszak csere akkor 2-3 nappal előtte szóljunk róla. De ha sikerül egy kollégával megbeszélni a cserét akkor nincs ebből soha sem probléma átírja és ennyi. Ha szabadság kell akkor picit bonyolultabb de ha betudja hívni a beugróst akkor nem csinál belőle ügyet és megadja a szabit. Ha meg semmi esetre sem tud szabit adni vagy áttenni a pihenőt akkor még mindig lehet egyezkedni vagy fél műszakba és akkor a váltótárs túlórázik amivel kevesebb pénzt kapok az adott napra vagy lecsúszom még a hónapba és akkor meglesz a műszakom csak variálva. De ezt nálunk is egyeztetéssel lehet megoldani, szerencsére olyan jó kollégáim vannak hogy ilyen téren rugalmasak, csak akkor szokott gond lenni ha többen mennének szabira egy napon vagy pihenőre, ezért van beugrósunk csak ez már bonyolult. De volt már olyan nap amikor egy másik innen 10 km-re lévő üzletből kellett behívni 3 embert hogy meglegyen a létszám akkor elég sokan lebetegedtek és mi is hárman túlóráztunk 1-2 napot 1 héten.

A régi munkahelyemen ahol 12 órás műszakban voltam ott mindenkit úgy osztottak be hogy 1 nap munka é 1 nap pihenő, és ha valaki szabira ment volna vagy más variáció lépett fel akkor 2 napot dolgoztunk egyszerre és utána pedig 2 napot voltunk otthon mert túlórát nem tudtak fizetni így pihenő napot adtak, vagy beraktak 8 órásba 3 napra folyamatosan hogy kijöjjön a havi óraszám meg a pihenő napok száma is. Akkor még nem volt rá rendelet hogy 1 hónapba kell hogy legyen egy teljes hétvége. De ennek ellenére mindenkinek volt 1 hónapba legalább 1 teljes hétvégéje

2015. jan. 11. 12:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Étteremben/koktélbárban dolgozom. 1 hétre előre írják ki a beosztást, vasárnaptól szombatig van mindig kirakva a heti táblázat. A következő heti mindig szombat este kerül ki, vagyis akkor szoktam megtudni, hogy vasárnap mennem kell-e. Ami 100% minden héten, az az, hogy péntek és szombat éjjel dolgoznom kell. A többi változó. Lehet kérni előre, hogy mikorra ne osszanak be, indokot nem kérnek, mindig meg tudják oldani, ha csak egy-két napról van szó. Ha már ki van rakva a beosztás és változtatni akarok, cserélnem kell valakivel. Jó a közösség, a kollégák szívesen segítenek egymásnak, szinte mindig van kivel cserélni, ha szükséges. A cserét egyszerűen átírjuk a táblázaton, senkinek nem kell szólni, majd észreveszi a főnök, ha ránéz.

Szabadságot 1-2 hónappal előre kell jelezni, de ez nem probléma, mert olyankor általában repülni szoktam, és úgyis jó előre meg kell venni a repülőjegyet.

2016. febr. 29. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Nalunk az étteremben 3 pincer és 4 szakacs dolgozik (saját etterem), +2 beugró (én és sogorom).

A munkaprogramot minden hó végén közlöm, de előtte mindig megkerdezem, kinek milyen igénye lenne. Ha esetleg van, vegyem figyelembe.

Utana, hogy a program megvan, és kiszamoltam mindenki munkaorajat, nem érdekel, hogy osztjak-szorozzak egymás közt a napokat, csak mindig annyi ember legyen bent, ahanyat én eredetileg beirtam.

Ugyan úgy, mint ahogy az alkalmazottnak lehet váratlan eset, a vendéglőben is lehet (nagy számú vendeg foglal pl), ezért rugalmassagert rugalmassagot várok el. Sajnos visszafelé nehezebben működik, de altalaban mindenki megerti...

jan. 13. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!