Munkahelyi zaklatás, mit tehetnék?
Egy budapesti,használt ruhákat értékesítő üzletben dolgozom eladóként, a váltóműszakból kifolyólag délutánonként is egyedül vagyok bent, leülni sem szabad nekünk.Sajnálatos módon a vevőkör egy jelentős része élvezettel szemtelenkedik, "szórakozik"( zárás előtt 2 perccel nem tudok bezárni, mert a hölgyek örömmel próbálgatják a tűrésem határait azáltal is, hogy nem tartják tiszteletbe a kérésem a zárási időt illetően és nem hagyják el az üzlet helyiségét "ebbe az 1 percbe még belefér a ruhaválogatás, ugye kis szívem?..stb"..ha eréjesebben szólok, megjegyzések közepette, sértődötten kimennek és panaszkodnak rám a munkatársnőmnél). Minden pénteken bejár egy ápolatlan, zavart elméjű idős férfi, nem használja az öltöző fülkét sem, 4 órán át bent válogat mindig és szemtelenkedik velem, mutogatja magát a ruhákban és követeli, hogy véleményezzem ezt. Undorító, beteg mocsok és a vevőkre sem számíthatok, általában, ha nem teszem meg, a nők grimaszolnak rám, mintha egy aljas ember lennék azért, mert nem járulok hozzá a megalázásomhoz és segítenek neki " -Majd én megmondom önnek uram, hogy hogyan áll a ruha...". A megjegyzéseit nem is említve annak a vén görénynek. Állandóan engem figyel és követi a lépéseimet, lesi, hogy merre megyek az üzletben..
Mi tévő legyek, nem jelenthetném fel valahogyan? Mire lehetne ilyenkor hivatkozni jogi értelemben? Azt hiszem, nem vagyok ezt az abszurd jelenséget, helyzetet elviselni a munkahelyemen.
Köszönöm a segítséget!
48 éves asszony
Most komolyan azzal zaklat az öregur, hogy fel mer probalni par ruhat egyszer egy heten? Lehet, hogy tarsasagra vagyik, lehet, hogy ugy van vele, mint en. Kene par ruha a munkahoz, a környeken viszont egy darab üzlet van, ahol van megfelelö stilusu es aru ruha. Minden heten bemegyek, de van hogy nem veszek semmit. Többször is elöfordult mar.. a turiba meg minden heten jön uj ruha, nem? Az meg, higy megkerdezi, hogy hogy all az nem zaklatas. Ha tenyleg bejar, mindent összekoszol, zavarja a vevöket, a dolgozokat, stb akkor meg szolni kell a fönöknek, hogy rakja ki ha jön legközelebb.
A vevök meg lehet nem gonoszkodasbol valogatnak meg zaras elött egy perccel. Hanem azert, mert kesön ernek oda ( pl. dolgoznak ök is), vagy nagyon szeretnenek venni valamit, de nem talaltak meg meg. Azon nem vagy felhaborodva , mikor te ersz oda kesön az orvoshoz, de ö meg megvizsgal? Vagy mikor olyan jol erzed magad egy etteremben, hogy hajnali kettöig ücsörögtök? Lehet annak a pincernek ejfelkor mar lejart a munkaideje, csak titeket öriz...
Probald meg eladonak latni magad es nem penztarosnak. Az en megfogalmazasomban az elado ertekesit, a penztaros meg beüti amit meg akarok venni.
En is az ertekesitesben dolgozok, sokszor többezer euros dolgokrol van szo, es millioszor meg kell hallganom a kedves vevö fel eletet a telefonban, akkor is ha nem erdekel, es akkor is ha bent all egy millio masik ajanlatkeres. Ilyen a munkank. En ma masfel oraval tovabb bent voltam, mert akkor volt az erdeklödes. A heten hatodjara.
Amugy meg nem a vevö tehet arrol, hogy nem mehetsz ki pisilni sem, es alul vagy fizetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!