Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi zaklatás, mit...

Munkahelyi zaklatás, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egy budapesti,használt ruhákat értékesítő üzletben dolgozom eladóként, a váltóműszakból kifolyólag délutánonként is egyedül vagyok bent, leülni sem szabad nekünk.Sajnálatos módon a vevőkör egy jelentős része élvezettel szemtelenkedik, "szórakozik"( zárás előtt 2 perccel nem tudok bezárni, mert a hölgyek örömmel próbálgatják a tűrésem határait azáltal is, hogy nem tartják tiszteletbe a kérésem a zárási időt illetően és nem hagyják el az üzlet helyiségét "ebbe az 1 percbe még belefér a ruhaválogatás, ugye kis szívem?..stb"..ha eréjesebben szólok, megjegyzések közepette, sértődötten kimennek és panaszkodnak rám a munkatársnőmnél). Minden pénteken bejár egy ápolatlan, zavart elméjű idős férfi, nem használja az öltöző fülkét sem, 4 órán át bent válogat mindig és szemtelenkedik velem, mutogatja magát a ruhákban és követeli, hogy véleményezzem ezt. Undorító, beteg mocsok és a vevőkre sem számíthatok, általában, ha nem teszem meg, a nők grimaszolnak rám, mintha egy aljas ember lennék azért, mert nem járulok hozzá a megalázásomhoz és segítenek neki " -Majd én megmondom önnek uram, hogy hogyan áll a ruha...". A megjegyzéseit nem is említve annak a vén görénynek. Állandóan engem figyel és követi a lépéseimet, lesi, hogy merre megyek az üzletben..

Mi tévő legyek, nem jelenthetném fel valahogyan? Mire lehetne ilyenkor hivatkozni jogi értelemben? Azt hiszem, nem vagyok ezt az abszurd jelenséget, helyzetet elviselni a munkahelyemen.

Köszönöm a segítséget!

48 éves asszony

2015. jan. 9. 20:54
1 2
 11/12 anonim válasza:
39%
Zaklatás az lenne, ha a feneked, cicid fogdosná, símogatná, vagy disznó szavakat suttogna a füledbe. Itt csak egy unatkozó öreg fazonról van szó szerintem.
2015. jan. 10. 00:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Most komolyan azzal zaklat az öregur, hogy fel mer probalni par ruhat egyszer egy heten? Lehet, hogy tarsasagra vagyik, lehet, hogy ugy van vele, mint en. Kene par ruha a munkahoz, a környeken viszont egy darab üzlet van, ahol van megfelelö stilusu es aru ruha. Minden heten bemegyek, de van hogy nem veszek semmit. Többször is elöfordult mar.. a turiba meg minden heten jön uj ruha, nem? Az meg, higy megkerdezi, hogy hogy all az nem zaklatas. Ha tenyleg bejar, mindent összekoszol, zavarja a vevöket, a dolgozokat, stb akkor meg szolni kell a fönöknek, hogy rakja ki ha jön legközelebb.

A vevök meg lehet nem gonoszkodasbol valogatnak meg zaras elött egy perccel. Hanem azert, mert kesön ernek oda ( pl. dolgoznak ök is), vagy nagyon szeretnenek venni valamit, de nem talaltak meg meg. Azon nem vagy felhaborodva , mikor te ersz oda kesön az orvoshoz, de ö meg megvizsgal? Vagy mikor olyan jol erzed magad egy etteremben, hogy hajnali kettöig ücsörögtök? Lehet annak a pincernek ejfelkor mar lejart a munkaideje, csak titeket öriz...

Probald meg eladonak latni magad es nem penztarosnak. Az en megfogalmazasomban az elado ertekesit, a penztaros meg beüti amit meg akarok venni.

En is az ertekesitesben dolgozok, sokszor többezer euros dolgokrol van szo, es millioszor meg kell hallganom a kedves vevö fel eletet a telefonban, akkor is ha nem erdekel, es akkor is ha bent all egy millio masik ajanlatkeres. Ilyen a munkank. En ma masfel oraval tovabb bent voltam, mert akkor volt az erdeklödes. A heten hatodjara.

Amugy meg nem a vevö tehet arrol, hogy nem mehetsz ki pisilni sem, es alul vagy fizetve.

2015. jan. 10. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!