Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy munkáltató mitől olyan...

Egy munkáltató mitől olyan biztos magában hogy teljesen nyíltan jogsértések sokaságát követi el és semmitől se fél? És látszólag nem is lesz baja semmiből.

Figyelt kérdés

Kerek perec megmondja dolgozóknak:

- szabadság nincs senkinek. Papíron ki lesz írva persze, de nem mehet el senki. Max nyáron 1 hét fizetés nélkülire vagy arra se.

- túlóra van szinte minden nap, de nem fizetik, ne is kérjük.

- a fizuból néha lesznek levonások. Hogy miért? Hát mert… csak. Aki nagyon firtatja ezeket attól „megválunk”

- betegállomány nincs. Aki betelefonál hogy beteg és felvetette magát betegállományba az kész, ki van rúgva

stb stb még folytassam? Minek?

Elemi munkavédelmi szabályok be nem tartása, képesítést igénylő munkakörben képesítés nélküli dolgozó munkára kényszerítése (nem kötelező persze, nemet is lehet mondani aztán többet be se kell menni)

Mindez milyen cég? Vendéglátóipari.

És mi baja lesz a cégvezetőnek? Semmi, éli világát, dagad a bukszája és röhög a vért izzadó dolgozókon. Munakügyi ellenőrzés? Ugyan. Majd boríték az ellenőr zsebébe és minden szép lesz.

Ha netán mégis megbüntetik a céget-mondjuk ANTSZ? Semmi baj. Mennyi a büntetés? 300E? Hány dolgozó van? 25? Hát osztjuk a 300E-t 25-tel és minden dolgozó szépen fizeti a büntetést.

Nem tetszik? Hát ott az ajtó.

Elmegy az egyik-másik? És? Majd jön a helyére 10 másik. És tényleg jön. Még ilyen feltételekkel is.

2014. dec. 30. 12:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Van szakmám!

Vendéglátóipari közepet végeztem, pincér és cukrász okj-vel kiegészítve.

Ez akárhogy nézzük 3, azaz HÁROM szakma.

Mint ahogy az összes kollegámnak is van szakmája.

Van aki vendéglátóipari főiskolát végzett vagyis diplomás.

Van aki idegenforgalom és szálloda szakot végzett egyetemen-vagyis egyetemi diplomája van.

És ugyanúgy kutyába veszik mint az összes többit .

Ennyit arról hogy "nincs szakmám".

Van. De lehetne akár diplomám is mint az ábra mutatja. És akkor mi lenne? Semmi. Ugyanez.

???

2015. jan. 1. 09:56
 12/16 anonim ***** válasza:

Asztiiii, az idegenforgalom es szalloda szak miota vegezheto egyetemen?? Mikor en jartam meg csak foiskolan lehetett. Aztan meg is szunt a szakpar, de mindegy...

Multkor meg negydiplomas WC-s neni voltal, utana meg a karacsonyi penzen haborogtal. Legalabb a stilusodon finomits annyit, hogy nem a vegere masolod az idezett szoveget... Vagy ami meg hihetobbe tenne a kerdeseket, ha mar ragaszkodsz a vegere masolashoz, ha nem mindig "egbekialto igazsagtalagokrol" szolnanak... Nincs jobb dolgod, de most komolyan?

2015. jan. 1. 17:37
 13/16 A kérdező kommentje:

[link]

(hogy most működik-e fogalmam sincs de aki már elvégezte annak a szempontjából mindegy-annak már kezében a diploma!)

Idegenfogalmi és szálloda szak

Szak pontos megnevezése:

Idegenforgalmi és szálloda szak

Kar pontos megnevezése, ahol a szak meghirdetésre került:

Gazdaságtudományi Kar

Szakvezető neve, és oktatói minősítése:

Dr. Jancsik András egyetemi docens

Anyatanszék neve:

Turizmus Tanszék

Érdeklődni lehet az alábbi postai címen:

8200 Veszprém Egyetem u. 10.

Érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon:

(88) 624-672

Érdeklődni lehet az alábbi e-mail címen:

turizmus@turizmus.vein.hu

Szakhoz kapcsolódó web oldal címe:

[link]

OIK ügyintéző neve:

Csányi Marianna

(88) 624-745

2015. jan. 1. 19:16
 14/16 anonim ***** válasza:

A linkelt honlapon sajnos nem latszik, gondolom ez zavart meg, de ez a Veszpremi Egyetem föiskolai kepzese. Nezz bele egy felveteli tajekoztatoba. Ilyen egyetemi szak nincs! Tudom, mert en elvegeztem... ellentetben a kitalalt kollegaval.

Mi frusztral a munkahelyeden annyira, hogy feltünöen kamu kerdesek sorat teszed fel? Vagy nincs munkad es unatkozol?

2015. jan. 2. 08:05
 15/16 A kérdező kommentje:

Légy erős! Ilyen egyetemi szak VAN!

Pontosítás: 2005-ben biztosan volt.

És aki elvégezte annak mindegy hogy azóta megszűnt / átalakult. Annak már ott a kezében az egyetemi diploma.

Szemfülesek megjegyezhetik hogy nincs is Veszprémi Egyetem: tényleg, 2006 óta nincs, már Pannon Egyetem a neve.

Ilyen egyetemi szak nincs!

2015. jan. 2. 09:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Hat nekem ugy tünik, nem teljesen tiszta szamodra a különbseg az egyetem es az egyetem föiskolai kara között. De mindegy, ha ettöl jobban alszol, akkor a kitalalt kollegadnak egyetemi diplomaja van, zarjuk le a parttalan vitat.

A kerdesemre nem nagyon sietsz valaszolni :)

2015. jan. 2. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!