Nyáron nyárigyakorlatra kell mennem egy céghez. ez hogy működik?
Gondolom a suliban elmondták,hogy mi ilyenkor a teendő.
Legyen önéletrajz, munkaszerződés..stb.. meg gondolom azok a papírok, amiket a suli kér igazolásnak.
Attól függően, hogy milyen szakra jársz, mondják meg, hogy nyáron hány órát kell ledolgoznod, amit a gyakorlati hely oszt be, hogy melyik napokon, hány órákban. A törvény szerint, ha még nem vagy 18 éves, akkor napi 7 órát dolgozhatsz csak, ha már vagy 18, akkor is maximum 8 óra mehet egy napra. De helytől függően, lehet több is, kevesebb is. (én 19 éves vendéglősként 180 óra nyári gyakorlatra voltam ítélve, de heti 5 nap, napi 12-4 órázással hamar megtudtam csinálni)
Önéletrajz nem biztos, hogy kell, csak egy befogadó nyilatkozat, amit az iskola ad, és a választott helyed főnökével ki kell töltetned. Aztán vissza kell vinni az iskolába bemutatni, ők meg beírják a rendszerbe, hogy hol fogsz dolgozni. A többi tudnivalót a helyen fogják elmondani, hogy milyen ruha kell, vagy milyen eszközök.
A gyakorlat közben szerintem kell vezetned majd munkanaplót, ahová minden munkával töltött napodat fel kell jegyezned, hogy mit csináltál, aztán alá kell íratni az oktatás felelőssel a gyakorlati helyen. A végén pedig ki kell töltetni szintén a gyak.helyen a főnökkel egy papírt, (amit majd az iskola ad) ami igazolja, hogy ledolgoztad az adott óraszámot. Majd a munkanaplóval együtt jövő szeptemberben le kell adni a suliba.
Kb ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!