Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lekezelni a főnökkel?

Lekezelni a főnökkel?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyok az új munkahelyemen, ez az első munkahelyem. 8-an vagyunk, ebből 5-en férfiak és velem együtt 3-an vagyunk nők. A fiúk (30 alatt van mindegyik) érkezéskor/búcsúzáskor mindig kezet fognak a főnökkel üdvözlésképp, illetve tegeződnek is. A nők viszont nem, csak fejet biccentenek, így hát én is így tettem ez idő alatt. Viszont tegnap úgy tűnt, mintha velem is kezet akart volna fogni a főnök amikor búcsúztunk, én meg kicsit megijedtem ettől és maradtam a mosoly+fejbiccentés kombónál. Sajnos én elég félénk típus vagyok, meg lehet hogy ferde szemmel néztek volna a női kollégáim is, hogy ők ott vannak már évek óta, én meg pár hónap után lekezelek a főnökkel (aki amúgy a nagyapám lehetne, de egyébként nagyon rendes :) ). De valami megoldás csak kéne, mert furcsa azért amikor megyünk a kollégáimmal, ők mind kezet fognak, én meg "semmi". Nincs erre valami etikett?

24N

2014. dec. 20. 19:05
 1/2 anonim ***** válasza:

"Lekezel" erről szokj le!

én még csak gyakon voltan de velem is fogott kezet a főnök.

tárgyalások elején és végén is szokás.

Valaki javítson ki ha oell.

Meg ha nyujtàk a kezüket fogadd már el.

2014. dec. 20. 19:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, a magasabb beosztásban lévő nyújt kezet az alacsonyabbnak. Tehát ha kezet nyújt, akkor fogadd (vagy hogy mondják), ha nem, akkor nem. Nekem nőként furcsa lenne rendszeresen kezet fogni a férfi kollégákkal, max ha a nagyfőnök ön hozzánk szökőévente, ő szokott kezet nyújtani.
2014. dec. 21. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!