Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Budapesten átlagban mennyit...

Budapesten átlagban mennyit kereshetnek az emberek? Mindenki villog, szórakozik, étterembe jár. Tényleg ilyen jól él mindenki csak a telhetetlenség miatt siránkoznak?

Figyelt kérdés

2014. dec. 10. 19:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

7. válaszoló vagyok.

Már hogyne köze a pénznek a jó tanuláshoz. Aki olyan egyetemet végez vagy olyan szakmát választ, ami keresett és jól fizet, az jól keres, aki meg nem, az nem. Én speciel bölcsészkart végeztem, hülyeség volt, de ezért nem hibáztathatok senkit, csak magamat. A férjem olyan mérnöki diplomát szerzett, amiből hiány van, persze, hogy jobban megfizetik. Olyat sem ismerek, aki informatikát vagy Corvinust végzett volna, és most nyomorogna.

Elhiszem, hogy az ország keleti felében ez nem így van, mert ott tényleg kevés a munkalehetőség, de most ha jól értem, Budapestről beszélünk, ahol jó végzettséggel és megfelelő nyelvtudással igenis el lehet helyezkedni jó pozíciókba.

Irigykedni persze könnyebb.

2014. dec. 11. 13:40
 12/23 anonim ***** válasza:
#11 - cáfolom, én olyan szakmát végeztem, amivel jól lehetne keresni, a világ végén sem élek, értem is, és mégse volt elég, hogy egyből érvényesülni tudjak, sok cég komolyan sem vett, és még a mostani keresetemnél is kaphatnék jobb fizetést, ha a papírforma érvényesülne (no persze, az már eleve hátrány volt ebben a szakmában, hogy nő vagyok, előbb vesznek fel egy pasit, de ha egyszer ez érdekelt, hát ezt tanultam, nem a pénz miatt)
2014. dec. 11. 14:23
 13/23 A kérdező kommentje:

Az,hogy a férjed mérnöki diplomát szerzett,nem jelent semmit.Én is azt szereztem,csak itthon nincs rá ipar.

És nem irigylem a diplomádat,se a pénzedet,de ezt már leírtam.Nézd meg,hogy hány alkalmazott vesz magának luxuscikkeket...azt leszámítva,amit kérdezek...a nagyzolást!

És hiába van papírod,ha nem értesz hozzá,nincs benne gyakorlatod.Nekem inkább az jött le,hogy nem éri meg tanulni...a pénz számít.Csak elég fura,hogy senkit nem látok nyomorogni,holott szűnnek meg a munkahelyek...

Több olyat látok,hogy nem végzett semmit,mégis tele van...

Ez a kupon és utalvány dolog szép és jó,csak a legtöbben nem ezzel fizetnek.

2014. dec. 11. 14:31
 14/23 A kérdező kommentje:

12-Mit végeztél?

Gondolom te is látod,hogy 250k brutto-t mondok és már húzzák is a szájukat.Ha hiteled van+kaja,stb.,akkor nem lehet nagyzolni.

2014. dec. 11. 14:34
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Mások becsmérlése helyett lehet ideje lenne a saját életeddel törődni.
2014. dec. 11. 16:11
 16/23 A kérdező kommentje:
Majd én azt eldöntöm,hogy mivel törődök.Nem te fogod megmondani mit tegyek...
2014. dec. 11. 16:35
 17/23 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem "becsméreltem" senkit.Valamit benéztél...
2014. dec. 11. 16:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mivel fizetnek, lehet, hogy turistákat láttál, vagy olyan embereket, akik üzleti út miatt jöttek ide és a cég fizet, ezekből sok van, Budapesten különösen. Az egyszeri alkalmakra összeülők is előfordulnak, nem tudhatod, meddig kuporgattak arra az alkalomra esetleg, vagy hányszor egyeztettek, mire összejött. És tényleg vannak olcsó helyek is, amik nem feltétlenül lepukkantak. Van, hogy cégek szerveznek ebédet, vacsorát az alkalmazottaiknak ilyen helyekre, és van egy keret, amit a cég áll.
2014. dec. 11. 16:49
 19/23 anonim ***** válasza:
Én 200K alatti bruttót kapok, mégis kiszorítok annyit, hogy jusson magamra. Meg sok cuccot ebay-en vásárolok meg, mert töredék áron hozzájutok, mint itthon mondjuk egy boltban vagy akár webáruházban. Érdemes felfedezni azt is.
2014. dec. 11. 16:54
 20/23 A kérdező kommentje:

Nyilván kicsit általános lett a kérdés,de itthon valahogy jobban észrevehetőbb,mint pl. külföldön.

Az ilyen céges dolgok,egyszeri alkalom persze vannak...elhiszem.Bár az fura,amikor a plázákban verik el a pénzüket.Szép kártyával is szoktak fizetni,de sok ismerősöm inkább üdülésre használja.Nekem nem lenne időm ilyenekre.Ezért fura.

2014. dec. 11. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!