Van itt olyan, aki végzettségét tekintve pedagógus, te később elhagyta a pályáját, vagy épp egyáltalán nem dolgozott benne?
Elírtam... tehát helyesen:
Diplomás meló SINCS, csak protekcióval van, vidéken.
Igen, gyakornok vagyok, valoszinuleg sosem lepek be a pedagogus 1-be, mert ahhoz feltetel, hogy egy helyen legyek ket evig, viszont az uj tanevet uj helyen kezdtem.
Az elozon csak helyettesitokent voltam par honapot.Szoval szeptemberben ujrakezdtem a ket evet, es mar most megmondtak, h csak erre a tanevre szol a kinevezes.
Ennél a kérdésnél kifejtettem részletesen:
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak_..
Röviden: nagyon elszánt pedagógusként kezdtem, de idővel rájöttem, hogy egyszerűen nem éri meg. NEm első sorban a pénz miatt, hanem a túl sok stressz, és a szabadidő hiánya miatt. Szeretek tanítani, de a pedagógusi pálya nem való nekem. Szerencsére informatika szakon végeztem, így bár a diplomám munkaerőpiaci értéke tényleg elhanyagolható, a szaktudás nincs papírhoz kötve, és az informatikai szférában egyre inkább a tudást nézik, nem a papírt. (Azért hozzátenném, hogy én az a fajta hallgató voltam, aki keményen képezte magát informatikából, érdekelt a dolog. Nyilván aki épp, hogy csak elvégzi, és alig tud többet, mint egy érettségiző gyerek, az nem fog tudni informatikusként elhelyezkedni.)
A protekcióról meg annyit: a pedagógusi állások döntő többségénél ez kulcsszerepet játszik. Tudnék mesélni... Volt, ahol a meghirdetés napján telefonáltam, és addigra már betöltötték az állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!