Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van itt olyan, aki végzettségé...

Van itt olyan, aki végzettségét tekintve pedagógus, te később elhagyta a pályáját, vagy épp egyáltalán nem dolgozott benne?

Figyelt kérdés
Mi az oka a pályaelhagyásnak? Most mit dolgozol helyette?
2014. nov. 19. 14:22
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Hát én erre azt mondanám, hogy csak ilyen van... miért gondolod, hogy protekcióval lehet csak valaki pedagógus?
2015. jan. 18. 19:18
 22/28 anonim ***** válasza:
Nagyon gondolkozom, hogy elhagyom a palyat, masodik evemet huzom pedagoguskent, (felsos), de felorol a rengeteg stressz. Videki iskolaban tanitok, szegregatumban. Nem igy kepzeltem az eletem, fosuli utan sokaig nem talaltam munkat, voltam Tescoban, gyartosoron, adminisztraltam, de eddig ez a legrosszabb munka, amit vegeztem. :(
2015. jan. 18. 20:54
 23/28 A kérdező kommentje:
Ha ez a második éved, akkor még gyakornok vagy ugye? Nem léptél pedagógus 1-be? Gondolom ez is plusz teher. Megértelek egyébként teljesen. Mondjuk én épp a napokban szedtem össze magam annyira, hogy ne gondoljam azt, hogy elhagynám a pályát. De 2 hét múlva lehet, hogy megint inkább elhagyni szeretném majd...
2015. jan. 18. 21:06
 24/28 anonim ***** válasza:
Vidéken még a segédmunka szerzéséhez is protekció kell, ha diplomás az ember és nem szakmunkás. Diplomás meló meg nincs. Kivételt kb az orvosok és mérnökök képeznek vidéken. (A multik meg külön téma...)
2015. jan. 18. 21:46
 25/28 anonim ***** válasza:

Elírtam... tehát helyesen:

Diplomás meló SINCS, csak protekcióval van, vidéken.

2015. jan. 18. 21:47
 26/28 anonim ***** válasza:

Igen, gyakornok vagyok, valoszinuleg sosem lepek be a pedagogus 1-be, mert ahhoz feltetel, hogy egy helyen legyek ket evig, viszont az uj tanevet uj helyen kezdtem.

Az elozon csak helyettesitokent voltam par honapot.Szoval szeptemberben ujrakezdtem a ket evet, es mar most megmondtak, h csak erre a tanevre szol a kinevezes.

2015. jan. 19. 07:08
 27/28 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, nem muszáj egy helyen lennie a 2 évnek, áthelyezéssel folytatható ott ahol abbahagytad, tehát ha egy évet már lehúztál, akkor már csak 1 van hátra. Persze ez is biztos függ attól is, hogyan adminisztrálják a dolgokat.
2015. jan. 19. 14:29
 28/28 anonim ***** válasza:

Ennél a kérdésnél kifejtettem részletesen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak_..

Röviden: nagyon elszánt pedagógusként kezdtem, de idővel rájöttem, hogy egyszerűen nem éri meg. NEm első sorban a pénz miatt, hanem a túl sok stressz, és a szabadidő hiánya miatt. Szeretek tanítani, de a pedagógusi pálya nem való nekem. Szerencsére informatika szakon végeztem, így bár a diplomám munkaerőpiaci értéke tényleg elhanyagolható, a szaktudás nincs papírhoz kötve, és az informatikai szférában egyre inkább a tudást nézik, nem a papírt. (Azért hozzátenném, hogy én az a fajta hallgató voltam, aki keményen képezte magát informatikából, érdekelt a dolog. Nyilván aki épp, hogy csak elvégzi, és alig tud többet, mint egy érettségiző gyerek, az nem fog tudni informatikusként elhelyezkedni.)

A protekcióról meg annyit: a pedagógusi állások döntő többségénél ez kulcsszerepet játszik. Tudnék mesélni... Volt, ahol a meghirdetés napján telefonáltam, és addigra már betöltötték az állást.

2015. febr. 12. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!