Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem találom a helyem az új...

Nem találom a helyem az új pozícióban?

Figyelt kérdés

Kb. egy éve új pozícióba kerültem. A munka nem olyan sokban különbözik az eddigiektől, csak valamivel több, a pénz is egy kicsit több, viszont most egyedül dolgozom. Korábban egy kis 3 fős csapatban dolgoztam. Szerettem bejárni, nagyon jól kiegészítettük egymást, élveztem a munkámat.

Most úgy kelek fel minden reggel, hogy bárcsak már hazafelé jönnék. Unalmas, fárasztó és lélekölő mindent egyedül csinálni.

Jeleztem már a főnökömnek (mivel ezt az új pozíciót nem én akartam, csak közölték velem, hogy ezentúl ez lesz a feladatok) hogy nem szeretem ezt csinálni. De szerintem örülnöm kéne, mert így többet keresek. De engem az a kis plusz pénz nem tesz boldoggá.

Nem tudom, mit csináljak. Menjek el másik munkahelyre? Már ezt is felvetettem, hogy lehet, hogy mást keresnék, mert ezt nem tudom csinálni hosszú távon. De akkor meg megkaptam, hogy én cserben hagynám őket, pedig mennyire szeretnek, meg számítanak rám.

Nagyon kicsi, családias hely. Attól függetlenül, hogy nem szeretem már a munkámat, tényleg olyan itt, mintha otthon lennék, nem egy szigorú hely, ahol folyton cseszegetnek.

Volt már valaki így? Megoldódott valahogy?

2014. nov. 17. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:

"engem az a kis plusz pénz nem tesz boldoggá" - itt, ez, nini.

Kérvényezd, hogy fokozzanak le (és keressenek egy erre a posztra alkalmasabb személyt). Nyilván nem neked való - rühelled-> romlik a teljesítmény-> még jobban megrühelled.

2014. nov. 17. 12:44
 2/6 anonim válasza:

Ha annyira kedvelnek és normálisak, akkor rágni kell a fülüket (udvariasan) minden alkalommal, hogy tegyenek vissza a régi helyedre, tegyenek a helyedre mást. (Várhatóan az egyik régi kollégád lesz, így csapattagként őt elveszíted.)

Előbb-utóbb megunják és intézkednek. Csak szépen kérd. Környékezd meg jó szóval a befolyásos csajokat, beszélj velük erről.

2014. nov. 17. 15:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy elment egy kolléga, a helyére kerültem, mert nem akarnak új embert felvenni.

A két régi közvetlen munkatársam nem tudná ezeket a feladatokat ellátni (legalábbis a főnök szerint, szerintem el tudnák).

Szóval csak mi vagyunk, ezt lehetne valahogy variálni, de nem akarják. Nem tudom, hogy miért ilyen rugalmatlan, mert eddig érdekelte, hogy hogyan érezzük magukat.

2014. nov. 17. 18:54
 4/6 anonim válasza:

Ha úgy érzed, hogy el tudsz helyezkedni, akkor titokban nézegess más helyeket. Ha jobbat találsz,lépj le. De csak biztosra menjél, ne kockáztass, nehogy visszamondják, és két szék közt padlóra essél.

Számíts rá, hogy nehezen fognak elengedni, emelési ígéret, rábeszélés-lelki zsarolás?...

Ha annyira szeretnének, akkor figyelembe vennék a gondjaidat.. Távolról úgy néz ki, inkább a pénz az, amit szeretnek:) Érdekből könnyű kedvességet színlelni.

Vagy a másik megoldás, hogy keress magadnak érdekes hobbit, baráti kört, és akkor azzal feltöltödsz, ezt meg elviseled. Még mindig sokkal jobb, mint egy cseszegetős hely.

2014. nov. 18. 12:59
 5/6 anonim válasza:
Vagy olyan szolídan áll a cég, hogy indokoltan nem vesznek fel embert? Felajánlhatnád, hogy amennyiben mégis hajlandóak visszarakni a régi csoportba és teljesen új kollégával pótolnak, akkor vállalod a felkészítését-betanítását. Csak nehogy emiatt építsenek le téged, vagy valamelyik régi koll-t.
2014. nov. 18. 13:06
 6/6 anonim válasza:

Talán a szélesebb látókör miatt megkereshetnéd magánban az elődödet is (aki a mostani beo-dat korábban betöltötte) ,hogy ő mit mond, miért ment el, miként vélekedik a problémádról? Lehet, hogy előáll olyan infókkal, amit eddig nem tudtál.

Viszont jelezheti is a volt munkaadójánál az ilyen irányú aktivításod.

2014. nov. 18. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!