Ti mit tennétek, ha a munkaadótok telefonon mondtak volna fel Nektek?
Normális válaszokat, ha lehet.
Végzem a dolgom, megszólal a telefonom és közli velem a felettesem, hogy úgy döntött hétfőtől nem kell jönnöm.
Jogosnak jogos, mert hülye voltam, hogy bevittem a munkahelyre a bajaimat, nem kellett volna. Szerintem annyit megérdemel mindenki, hogy magához hívassa a dolgozóját és a szemébe mondja, hogy ennyi volt, nem? Elpakoltam a kis szerszámaimat és eljöttem haza szatyrokért. Kolléganőim még kerestek is, hogy merre vagyok. Csak a munkaidejük lejárta után mentem vissza az öltözőbe összepakolni.
Azt tenném, mintha nem is telefonált volna!
Bemennék, adja írásban, vagy legyenek tanúk arra, ha már szóban mond fel, hogy a munkaviszony megszüntetését ő kezdeményezte.
Ez esetben ugyanis téged megillet felmondási időre járó pénz, stb. stb. és nem mellékesen a munkaügyi központtól is kaphatod a segélyt.
Ha nem mégy be dolgozni, akkor nyugodtan letagadhatja a telefont, és akkor "igazolatlan távollét" címén szünteti meg a munkaviszonyodat, ami viszont bizonyos területeken nem lesz kedvező kihatással.
Szóval menj csak be, és ragaszkodj ahhoz, hogy adja írásban, hogy ő mond fel neked!
Ha esetleg azzal fenyeget, hogy akkor viszont fegyelmivel küld el:
3 olyan írásbeli figyelmeztetést kell neki tudni felmutatni, amelyben felvéste korábban, hogy mikor-milyen gubancokért kaptad az írásbeli figyelmeztetést. Ha ilyet nem tud produkálni, mégis fegyelmivel küld el, mehetsz a Munkaügyi Bíróságra....
szóval írásban mindent, a szóbelit hagyd figyelmen kívül!
Látod!!
A kérdés-feltevésnél csak fél-információt közölsz, és akkor persze, hogy a válaszoló "másik malomban őröl"
Felejtsd el, amit előzőleg írtam arról, hogy csak írásban, stb. stb.
Igen hülye voltál, hogy eljöttél hamarabb, hogy összepakoltál hamarabb, hogy csak a munkaidő vége után mentél vissza a dolgaidért, stb. stb.
Akkor most mit remélsz???
Te hagytad ott őket, semmi jogalapod nincs arra, hogy bármit is tégy!!!
Majd legközelebb először gondolkozol, utána cselekszel!!!
Olvass tovább is!
Azt is írtam, mivel csak későbbi infóban adtad közre, hogy valójában az történt, hogy te még munkaidő alatt eljöttél a munkahelyedről. És a munkaidő vége után mentél vissza, hogy a szekrényedből kipakolj, stb. stb.
Itt már semmiféle papírt nem követelhetsz a főnöködtől. Örülj, ha a munkaviszonyodat "közös megegyezéses" bejegyzéssel szünteti meg, nem pedig "rendkívüli felmondás a dolgozó részéről" bejegyzést kapsz!!!
Igen, ahogy te magad is írod: "hülye voltam..." Eléggé!
Majd legközelebb gondolkodol, itt már csak az ő jóindulatán múlik, ha szépen megkéred, és visszavesz... de ehhez akkor is be kell menned, elébe kell állnod, hogy bocsi főnök, amiért a munkaidő lejárta előtt eltávoztam, stb. stb.
Végzem a dolgom, megszólal a telefonom és közli velem a felettesem, hogy úgy döntött hétfőtől nem kell jönnöm.
Szóval én a "ki vagy rúgva" című telefon után jöttem el haza táskákért! És a főnököm bent sem volt már a melóhelyen, hanem ki tudja honnan telefonált, mert mobilról hívott. Hogyan kérjek így tőle papírt vagy bármit is, ha ezután leteszi a telefont és végig sem hallgat?
És azért jöttem el így, mert a rosszindulatú kolléganőimmel nem akartam találkozni, hogy lássam a kárörvendő képüket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!