Ki akarnak utálni? Mit tegyek, hogy ne legyen megalázó?
1,5 hónapja vagyok pályakezdőként egy munkahelyen.Az elején elégedettek voltak velem,jól éreztem magam.
1 egységen belül 2 szoba van,2-2 fővel,váltott műszakokkal.Közvetlen kolléganőm:K.,mentorom: L.,1 éve pályán lévő kolléganőm: A.
Az elején a másik szobában a 2 kolléganőmnek alig volt melója,míg nekünk rengeteg és nagyon nehéz.Amikor egyedül voltam,ők ketten kellett volna a segítség olykor,de nem kaptam.Lassú voltam,állandóan hajtottak,én igyekeztem.A főnök mondta,hogy segítsenek, K-nak is kellett a segítség,de nem szívesen tették meg,ha rólam volt szó.Egyik délután A. átjött segíteni és össze sugdolózott,nevetett két másik kollégával.
K.-t rendszeresen leszidták,hogy nagy a káosz a mi szobánkban.
Egyik nap láttam,hogy beszél a főnökkel,rólam volt szó éreztem.Aznap behívott engem a főnök az irodába,hogy muszáj negatívat mondani elmondta,hogy ez meg az nem jó.Mondtam,hogy igyekszem,próbáltam ki-meg magyarázni,hogy mit miért csinálok.
K. egész végig kibeszélte a másik kolléganőnket L-t a hetek során közben engem is nekik ezt éreztem.
Aztán fordult a kocka,nekünk lett kevés melónk.Többször beszóltak ezt illetően,visszájára fordították a helyzetet.
L. elment szabira,így K. átment segíteni A-nak sokat,én egyedül voltam sokszor a kevés melóval ami még így is nehéz volt. Leszídták K-t megint az irodában,éreztem,hogy K meg A munkálkodik ellenem valamit.Másnap K ment el szabira,sokszor beszóltak nekem Aék,behívott a főnök az irodába,h milyen a kollégákkal való kapcsolatom,meg,hogy szerinte nem tudok együtt dolgozni K-val,meg,hogy ez meg az nem jó,nem bírtunk el a kevés melóval sem K-val.Hideg zuhany volt.Nehezen,de mondtam,hogy sokszor tiszteletlenül beszélnek velem.Próbáltam rá célozni,hogy sok a meló,meg jól kijövök K-val.
Pár napra rá bejött a vezető és mondta,hogy beszéljük meg együtt a problémákat miért lassú a munka,miért érzem rosszul magam,itt most arról van szó,hogy tudom-e ezt csinálni.Erre mondta L.hogy én csak ülök és szalad mellettem a szoba.Ledöbbentem,mondtam,hogy én igyekszem és szerintem ez nem így van.
Kb. két napra rá behívott az irodába a főnök megint,hogy nem tudom jól végezni a munkát,ez és ez nem jó,nem biztos abban,hogy tudok fejlődni,lehet nem vagyok alkalmas a feladatomra,a kollégáim ezt meg ezt a rosszat mondták rólam,érez bizonytalanságot a személyiségemben ezért sajnos azt a döntést kellett hoznia,hogy betesz más műszakba.És,hogy sajnál engem,mert látja,hogy igyekszem meg akarom a munkát. A műszak mindenkinek kedvező csak nekem rossz amúgy.Másnap leültünk a műszakot megbeszélni.Mondta a főnök sóhajtva,hogy még pár hét mire belép az új kolléga.Kérdeztem,hogy ő lesz a besegítős,mondta,hogy nem tudja,de engem figyelni fog,meg hogy velem meglátjuk.Aztán mondtam a kollégáknak mikor elment a főnök,hogy nyugodtan mondják mi a bajuk velem,én szeretek velük együtt dolgozni,szeretem ezt csinálni.Erre mondta A,hogy az hogy lassú vagyok meg ülök mellettem szalad a szoba,nem vettem észre ezt és ezt.Aztán reagáltam,de kb nem is érdekelte őket a szavamba vágva mondták,hogy ebédelni mennek.
Csütörtökön reggel átküldtek segíteni A-nak és nagyon bunkó volt,megalázott az egyik ügyfél elött. Mostanában állandóan átjön,hangosan bele okoskodik amikor rendben van a munka akkor is.A főnök meg bejön és azt látja,hogy semennyire nem vagyok képes ellátni a feladataim.
Pénteken egy kis apróságból is nagy ügyet csináltak amit mondtam is,hogy helyre teszek.Mondtam K-nak,hogy én igyekszem,nem körmöt reszelek, nem érzem korrektnek amit mondtak nekem,olyan hibákat követek el amiket ő meg bárki más csak az enyém fel van nagyítva.Erre mondta,hogy feltünt A.éknak,hogy amikor egyedül vagyok több probléma van és a kollégák nem elégedettek velem.Szintén ledöbbentem,mert hetekig ezt nem is mondták nekem.
Aztán beszéltem L-el is elmondta a rosszakat nekem.Neki is elmondtam ugyanazt mint K-nak,céloztam rá,hogy K ugyanazokat a hibákat követi el,mint én és nem tartom korrektnek,hogy csak ülök amikor én sokat dolgozom és én viszem el a balhét K helyett is.Mondta,hogy a kolléganőmre is rá van szólva.
Számomra egyértelmű,hogy sz.rt kavarnak ellenem,lesik mikor hibázom,haragszom rájuk,mert egyértelmű,hogy ki akarnak rugatni holott én jó szándékú voltam velük egész végig.
Érzem,hogy már a napokban is bekövetkezhet,hogy vége lesz.Az viszont megalázó,ha engem küldenek el,de ha magamtól megyek annak is örülnek a kollégák,hogy sikerült kiutálni.
A és K úgy látom örül,hogy a saját hibájáról rám tudja terelni a figyelmet.
Kérdések:
1.Mit mondjak A-nak mikor átjön bunkó stílusba helyettem megcsinálni a munkát?
2.Azt nem akarom engem rugjanak ki,akarok még egyet beszélni a főnökkel mit mondja neki?
Nagyon köszi.
Ezzel csak annyi baj van,hogy úgy jönne le,h én vagyok rossz indulatú A-val ő csak segíteni akar,mert már megint káosz van.
Mikor a főnöknek megmondtam nehezen,hogy milyen stílusba beszélnek velem,védte őket,h biztosan fáradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!