Nem birom tovabb, mit mondjak neki?
Egy irodaban dolgozok ahol 4en vagyunk. A kozelemben az egyik munkatarsnom aki olyan 90kg lehet folyamatosan ragcsal valamit vagy eszik.
Most eppen reggelizik, egy szelet rantotthus van a kezeben es hozza kenyeret "csipeget". Nagyon budos (zsirban suthette) es rosszul vagyok a szagatol. A gond az hogy ha ezt megette biztos elovesz valami ragcsat vagy csokit.
Talan nem tunik olyan gondnak a problemam de en mar azon gondolkodom hogy itt hagyom a munkahelyem.
Ha barmiert szolok neki (kedvesen es udvariasan pl. Tegnap telefonaltam es o meg a chipset bontogatta es kertem nezorogjon mert nem hallok semmit. ) megsertodik es bunkon valaszol.
Szia!
Én is irodában dolgozom, s tényleg nagyon zavaró, ha az ember feje fölött nevetgélnek, beszélgetnek stb. amikor telefonál.
Nekem szerencsésebb a helyzetem, mert egyedül enyém egy iroda, de ha a főnökhöz jönnek-mennek, akkor ugye kicsit "átjáró", mert rajtam keresztül lehet bejutni.
Esetleg felső vezetésnek, főnöknek jelezni, hogy mi a probléma? Más kollégák hogy állnak ehhez a dologhoz? Velük beszélgettél már?
Mi az ablaknal ulunk es a masik ketto az ajtonal viszonylag messze. De mikor oda jonnek megjegyzik hogy "milyen szag van itt?" meghasonlok.
Vezetekes telefonon egyeztettem egy masik irodaval, nem a baratnommel csevegtem.... Es ez csak egy pelda volt, de akkor pl tegnap a rizseshust amit hozott kiboritotta az asztalra ra a papirokra....
Mi lenne, ha őszintén, nyugodtan szólnál neki, hogy legyen szíves az ebédlőben enni. Mondd el neki, hogy téged zavar, émelyegsz az erős ételszagoktól, és zavar, ha hangoskodik, miközben te telefonálsz.
Értelmes ember értelmes emberrel szót ért. Türelem, higgadtság és tisztelet kérdése.
Aztán ha ő továbbra sem változtat, beszélj a főnököddel, de egy ilyen miatt kilépni nagy butaság ebben a munkanélküliség uralta országban...
Ennél már csak a kolbászos szendó szaga jobb a vonatfülkében :D Egyszer egy néni töltött káposztát kezdett enni, hát azt hittem lepetézek :D
Szerintem is először szólj neki, hogy legyen olyan jó az erre kijelölt helyiségben étkezni. Nyilván nem a szelet csokira gondolva, hanem a rántott húsra, még ezt is hozzáteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!