Ki mikor döntötte el, hogy mit akar majd dolgozni? Van olyan, aki már kisgyerekként is tudta, mit szeretne, és tényleg úgy is lett aztán?
Érdekel, persze. :)
Amúgy vicces, ilyen "színész akarok lenni"-időszakom nekem is volt. :)
Igen, a korrektor kb ugyanaz, csak OKJ-s, úgyhogy talán nem lesz időm megunni.
A nyomozóra én is gondoltam, de szlovák állampolgár vagyok, úgyhogy oda nem mehetek.
Hogy 8-9 évesen pont mi akartam lenni, azt nem tudom. Az első amire emlékszem, az a festő, arra is emlékszem, hogy még általános iskolás koromban 7-8. osztály körül díjlovagló szerettem volna lenni. Volt egy időszak amikor fodrász. De volt még régész, ügyvéd, könyvelő, titkárnő, postás stb. elképzelésem is. Végül vendéglátós szakmám lett, nem azért, mert ezt akartam, csak kellett valami. Aztán a 20. szülinapom előtt döntöttem el, hogy gépipari minőségellenőr leszek és azt is tudtam már akkor, hogy hol akarok dolgozni, most pedig kicsit több, mint egy évvel később lassan a kezemben van a papír és és közel állok ahhoz, hogy meglegyen az álommunkahely.
Szerintem gyerek korban még nem igazán tudja az ember, hogy mit kezdjen az életével, nekem pl az érettségikor fogalmam sem volt arról, hogy egy multinál mennyi féle munkát végeznek. Abban a hitben voltam, hogy vannak titkárnők/titkárok és vannak a főnökök. De sokaktól hallottam már, hogy érettségikor nem tudták, hogyan tovább, jelentkeztek valahová, csak hogy legyen valami, aztán később döntötték el, tapasztaltabban, hogy mivel szeretnének foglalkozni.
Nekem az az érdekes, hogy én kb. 9 éves koromtól tudtam - mármint, tényleg tudtam, nemcsak mondtam -, hogy mi szeretnék lenni.
Viszont pont az érettségi évében elbizonytalanodtam (előtte sosem), és ezért nem mentem a kiszemelt egyetemre, hanem egy évet maradtam a középiskolában OKJ-s képzésen. Nem bántam meg, kellett az az egy év, valahogy akkor értem meg, vagy nem is tudom. Lehet, nem lett volna jó akkor egyetemre menni még.
Mindenesetre az OKJ végére visszatértem az eredeti, kis kori tervemhez, elmentem az egyetemre, és mára meg is valósítottam.
Szóval, egy kis kilengést leszámítva, én már tényleg kisgyerekként tudtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!