Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mérnökként aktatologatást...

Mérnökként aktatologatást végezni másfélszeres fizetésért, te bevállalnád?

Figyelt kérdés

Én bevállaltam, de szenvedek nagyon. Normálisan IT-s fejlesztőként kapnék mondjuk nettó 500-at. Felvettek egy helyre másfélszer annyi fizuért, de itt csak egy programban kell kattintgatni, ami tele van hibával, még programozni sem lehet. Ja, és a munkánkra nincs szükség, értelme nincs amit csinálunk, senki sem fogja használni, meg nem is lehet használni,mert eleve hibás termék. Csak egy korrupciós ügylet részese vagyok, a fióknak csinálom az egészet. Persze mindenki játsza, hogy hű de dolgozik, és valóban, mint a kisangyalok lapátoljuk a kaksit oda meg vissza egész nap, minden nap ugyanúgy 8 órában. Nem normális a világ, hogy normális mérnöki, érdekes munkát nem kapok csak megalázó fizetésért (jelenleg 500-at sem kapnék máshol), a korrupt pályázatosdi miatt meg most kapok több pénzt, olyan munkáért, aminek semmi értelme. Még a közmunkánál is rosszabb, ott legalább tiszta lesz az utca. Egyrészt feleségem azt mondja, tartsak ki, mert a pénzből élünk, és más is utálja a munkáját, másrészt viszont ha ezt csinálom évekig, elhülyülök és teljesen kiesek a szakmámból, de úgy, hogy utána pályakezdőként indulhatok miután pár év alatt önköltségen kiképeztem magam valami akkor technológiára.

Mi a teendő ilyen helyzetben?

2014. szept. 24. 20:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

tanulj a munkahelyeden, otthon meg ekress folyamatosan olyan állást ami többet kínál és kihívás is van benne

sokan tényleg örülnének ennek is.

2014. szept. 25. 14:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Menten megsajnállak, hogy máshol nem kapnál 500-at sem :( Van, ahol családok élnek 70ezerből.
2014. szept. 27. 11:47
 13/18 A kérdező kommentje:
Előző nem tudom mit hőbörög, talán azt hiszi, ez nekem örökké tart? Ez mindenki előtt ott van, fősulit végezni, minden szabadidőben tanulni, szakmai anyagokat olvasni idegen nyelveken... Kereslet-kínálat határozza meg az árat.
2014. szept. 29. 22:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát persze, mindenki előtt ott van..akinek pénze van rá, na meg ideje.
2014. szept. 30. 10:52
 15/18 anonim ***** válasza:

IT-s vagy, vagy mérnök? Mindkét esetben tudod majd a különbséget, de csak az egyik esetben vallod be. Nah, vicceltem, félig.

Nyomasd egy évig, és vadássz közben, meg fogják gondolom kérdezni a jelenlegi fizetésed, így kapóra jön. Mondd hogy annyira de annyira érdekel az Önök cége (majd az új), hogy akár hajlnadó vagyok 10%-kal kevesebbet is keresni mint most, nettóban persze (675 nettóért gondolom átmennél értelmes munkába megint).

Nyelvet beszélsz? Mert akkor van egyéb is. Csinálj szerződéses munkát, persze otthon ilyen nincs, de egyébként 50-80 EUR / óra bruttó, szakterülettől függően, persze ha jó vagy, és tudsz AZONNAL kezdeni (a mostanidból meg tudod venni a repjegyet, van zséd hotelra, bele kell férjen, és szakítasz). Persze nincs ilyen munka állandóan, de számold ki, ha csak 6 hónapot berántasz 12-ből, már megvagy, és a szakmai profilod sincs oda, sőt. Maradék 6 hónapban vagy van még több szerződéses, és szakítasz még, vagy otthon elvagy a feleségeddel, esetleg fejleszted magad tovább a szakmádban, mert ráérsz. Igaz hogy urganod kell ha kell, és nincs betegszabi, fizetett szabi, fájafejem, köhögök, meg hasonló állandó pozíciós elavult nyávogás, de nem is napközizni akarsz gondolom. Ha igen, ott van 300 nettóért a napközi valamelyik magyar szar cégnél (esetleg nem olyan szar németnél aki mo.-n gyártat).

Valóban nem normális a világ, egyébként.

2014. okt. 1. 22:05
 16/18 anonim ***** válasza:

Nah, mellesleg, EZÉRT is megyünk el:

A legtöbb magyar-magyar szerint "örülni" kéne, hogy valakit a semmiért fizetnek. Fel sem merül a világ ostobasága, feleslegessé, a saját társadalmunk tönkretétele, neadjisten önnön feleslegességünk féleleme (a horror vacui), vagy hogy létetzik a pénzen és a túlélésen kívül az önmegvalósítás öröme - már akinek van, vagy lenne mit megvalósítania (sok ilyen eleve nincs, de el is megyünk mind).

2014. okt. 3. 00:18
 17/18 anonim ***** válasza:
55%
Gyere közmunkára havi 47-ért, ha neked fontos, hogy hasznos munkát végezz. Megélni ugyan nem tudsz belőle, de legalább tiszták lesznek az árkok.
2014. okt. 3. 10:18
 18/18 anonim ***** válasza:
A közmunka nem hasznos munka. Nem is értik... Erről beszélek.
2014. okt. 4. 17:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!