Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkanélküli megszakítással?

Munkanélküli megszakítással?

Figyelt kérdés
2év után elmentem munkanélkülire,1 hétig voltam az és most felvettek egy céghez,az lenne a kérdésem hogyha itt nemsikerül a munka utánna kapok még munkanélkülit?

2014. szept. 17. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, ami megmaradt, azt megkapod, ha nem sikerül. De azért remélem sikerül egy jó állás.
2014. szept. 17. 17:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, 100%!

Sőt, én hallottam egy dolgot, amin elképedtem, nem tudom valóban így van e mostanában, de érdemes rákérdezni.

Szóval ha elmész melózni, ugye bejelented, hogy találtál melót, és akkor is ha ott maradsz, ami még hátra volt a járadékból, a maradékot átutalják neked!

Nekem ez kicsit hihetetlen volt, de ezt mondták, és olyan ember, aki nem hazudik.

Bár azt hozzá kell tennem, hogy ő külföldön talált melót, lehet hogy ezért volt ilyen lehetőség.

Minden esetre kérdezz rá.

De ha nem sikerül a meló, akkor természetesen újra igénybe vehető a m.nélküli segély.

2014. szept. 17. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:

"ami még hátra volt a járadékból"

Nem , sajnos ez tévedés, ez nem lesz. De "megmarad" , ha tehát újra munkanélküli kap újra.

2014. szept. 17. 17:58
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,remélem nem kell újra igénybe venni:)
2014. szept. 17. 18:39
 5/6 verde ***** válasza:

Ha két évet dolgoztál, és csak egy hétre állapították meg az álláskeresési járadékot, akkor még jogosult vagy járadékra.

# /4-nek Az egy összegű kifizetés nem tévedés, vannak feltételei aminek meg kell felelni(határozatlan munkaszerződés, legalább napi 4 órás munkaidő, stb.), de kérheted az is.

Az a hátulütője, hogy ezzel lenullázod a napjaid, és ha ismét megszűnne a munkaviszonyod, akkor nem lennél jogosult, ameddig össze nem gyűjtöd ismét a napjaidat.

Ezt egyébként megnézheted a megszüntető határozatodban is, oda is le van írva.

Meg pl. ide is: [link]

2014. szept. 18. 08:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Kösz, 5 Verde, ezt nem tudtam!!
2014. szept. 18. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!