Másnak is ilyen nehéz volt a 12. éve a suliban?
Töriből 3-szor buktam, egyszer évet is ismételtem miatta. A matekot utáltam, kettes, néha hármas voltam. Magyarból sem készültem soha, mondjuk nem voltak erős tanárok, de hármas voltam mindig.
Az utolsó 2-3 évben nem tanultam szinte semmit, csak bejártam. :D A töritételeket az érettégi napján reggel olvasgattam (szóbeli előtt), magyar meg matekra semmit.
Így sikerültek: töri 47 %, magyar 57 %, matek 60 %, meg van egy német 68 %-om, de az már három éve. Német tételeket sem tanultam soha, külön órákra jártam, és amit nyelvvizsgára készültem, abból építkeztem az érettségire.
Szóval ha én ezt meg tudtam csinálni a szinte 0 tanulással, akkor nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy megbukj. :D 20/F
Figyelj, felnőtt ember vagy, kezedben a döntés, hogy milyen eredményeket akarsz. Nyilván mélyről fakadó ostobaság kell ahhoz, hogy valaki egy érettségin megbukjon, de azért ettől függetlenül nem feltétlenül az a célja egy végzős diáknak, hogy írjon egy 47%-ot, oszt' jónapot, megyek dolgozni.
Ha te nem akarsz továbbtanulni, nem fontos, milyen lesz, csak ne bukj meg, akkor határozottan ajánlom, hogy sz#rd le az egészet, simán átmész. Ha viszont egy jó eredmény kell, akkor hát gyerünk, vedd a kezedbe a dolgokat, és tanulj. Megszakadni még így sem fogsz, elhiheted :D Én sem változtattam a tanulási szokásaiman tizenkettedikre, mert minek. Már kilencedikben is szelektáltam. Csak azt tanultam meg, ami érdekel, de még abban sem törtem össze magam. Ehhez képest minden érettségim 70-80% lett, ami nekem elég is volt, fel is vettek fősulira. A tanárok elvárásaitól meg ne ijedj meg. Meg akarnak ijeszteni. Mi is elhittük az utolsó év elején, hogy mennyire borzalmasan nehéz lesz az érettségi, de ez baromság. A tanárok hülyék, erre már általános iskolában rájöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!