Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Másnak is ilyen nehéz volt a...

Másnak is ilyen nehéz volt a 12. éve a suliban?

Figyelt kérdés
Ma volt az első tanulós nap, és ki vagyok akadva! Minden tanár ránkborította az elvárásait, és úgy érzem, nem fogom tudni mindet maradéktalanul teljesíteni. :/
2014. szept. 2. 16:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem ajánlom a felsőoktatást a vizsga időszak húzosabb
2014. szept. 2. 16:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Menni fog az, nyugi. Én semmit se tanultam, mégis átmentem érettségin. Ha megbuksz, akkor sincs olyan nagy baj. Ott van az őszi érettségi.
2014. szept. 2. 16:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Az érettségin nagyon nehéz megbukni. Az én gimimben volt olyan, akire azt nem merném rábízni, hogy töltsön egy pohár vizet. Mindenki átment érettségin, pedig tényleg volt néhány negatív IQ-val rendelkező. Az elvárásokkal meg csak ijesztgetnek.
2014. szept. 2. 16:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt 0. ik év, szóval nem volt az :D
2014. szept. 2. 17:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Már van két tárgyból érettségim, de így is parázok, mert matekból nagyon gyenge vagyok, a töri sem a kedvencem, bár az jobban megy, plusz a választott tárgyamból is nagyon le vagyok maradva, sokat kell pótolnom. És egy felsőfokú nyelvvizsgát is beterveztem az évre. :/
2014. szept. 2. 17:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Töriből 3-szor buktam, egyszer évet is ismételtem miatta. A matekot utáltam, kettes, néha hármas voltam. Magyarból sem készültem soha, mondjuk nem voltak erős tanárok, de hármas voltam mindig.

Az utolsó 2-3 évben nem tanultam szinte semmit, csak bejártam. :D A töritételeket az érettégi napján reggel olvasgattam (szóbeli előtt), magyar meg matekra semmit.

Így sikerültek: töri 47 %, magyar 57 %, matek 60 %, meg van egy német 68 %-om, de az már három éve. Német tételeket sem tanultam soha, külön órákra jártam, és amit nyelvvizsgára készültem, abból építkeztem az érettségire.

Szóval ha én ezt meg tudtam csinálni a szinte 0 tanulással, akkor nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy megbukj. :D 20/F

2014. szept. 2. 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem olyan vészes az. Minket egész évben ijesztgettek és volt olyan, akinek nem lett meg szóval nem merem azt tanácsolni, hogy ne tanulj semmit. Viszont jobban jársz ha szépen lassan kezded tanulni a tételeket, mert én érettségi előtt 1 hónappal kezdtem és semmi szabadidőt nem hagytam magamnak annyira görcsösen tanultam..
2014. szept. 2. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Figyelj, felnőtt ember vagy, kezedben a döntés, hogy milyen eredményeket akarsz. Nyilván mélyről fakadó ostobaság kell ahhoz, hogy valaki egy érettségin megbukjon, de azért ettől függetlenül nem feltétlenül az a célja egy végzős diáknak, hogy írjon egy 47%-ot, oszt' jónapot, megyek dolgozni.

Ha te nem akarsz továbbtanulni, nem fontos, milyen lesz, csak ne bukj meg, akkor határozottan ajánlom, hogy sz#rd le az egészet, simán átmész. Ha viszont egy jó eredmény kell, akkor hát gyerünk, vedd a kezedbe a dolgokat, és tanulj. Megszakadni még így sem fogsz, elhiheted :D Én sem változtattam a tanulási szokásaiman tizenkettedikre, mert minek. Már kilencedikben is szelektáltam. Csak azt tanultam meg, ami érdekel, de még abban sem törtem össze magam. Ehhez képest minden érettségim 70-80% lett, ami nekem elég is volt, fel is vettek fősulira. A tanárok elvárásaitól meg ne ijedj meg. Meg akarnak ijeszteni. Mi is elhittük az utolsó év elején, hogy mennyire borzalmasan nehéz lesz az érettségi, de ez baromság. A tanárok hülyék, erre már általános iskolában rájöttem.

2014. szept. 2. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!