KÖZMUNAK Ha nincs vizsgám motoros fűkaszárol, akkor engem szabályosan küldenek ki dolgozni vele minden nap?
Elméletileg kisgépekkel végzett munkához, így a fűkasza fűnyíró stb. Szükséges a kisgépkezelői papír, és a hozzátartozó gépkez.i érvényes jogosítvány.
Egy cégnél vállalkozásnál, bizonyosan előveszik, megbüntetik a munkáltatót, ha mindenféle papír, végzettség nélkül ilyen fajta munkát végezted veled, ellenőrzés során.
A közmunka az ökinél, vízügynél, iskolánál, stb. az egészen más kategória. Ott a munkáltató dönti el, hogy te alkalmas vagy-e az adott feladatra, és a kezedbe adja a gépet, elvégezteti a szükséges, fontos,/nyári munkákat,/akkor is ha csak egy sima asztalos, netán villanyszerelő, vagy festő vagy.
Ráadásul nem kell semmiféle kezelői papír, ha a fönőköd megengedi, és megbizik benned, úgy ítéli meg hogy te azt az adott munkát akár rövidnadrágban is eltudod végezni, mégpedig biztonságosan, akkor vághatod a fűvet, tavasztól őszig, senki nem fog bele kötni.
Munkaügyi felügyelőségtől sem kell tartanod, mert itt mások a szabályok, a közmunkás bármikor bármire bevethető, és mindenféle munka elvégeztethető velük.
Én pl. egy iskolában vagyok karbantartó, festést-mázolást csiszolást, glettelést, Wc. Javítást, +fűnyírást, kerítést, és szinte mindent el kell végeznem, amit ki van adva, Aug. 20,-ig, készre.
Igaz én min,bért kapok, a kliknél vagyok, mint szakmunkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!