Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyi idős korig tartjátok...

Mennyi idős korig tartjátok cikinek, ha még nem dolgozott az ember?

Figyelt kérdés
2014. aug. 2. 11:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én 18 vagyok, eddig egyszer dolgoztam, 3 hetet, nyáron. Nem könnyű diákmunkát találni. Pl. ha valaki kisvárosban lakik, akkor simán lehet, hogy többe kerül elutaznia a munkahelyére mint amennyit megkeresne. Vagy ha valaki nincs otthon egész nyáron, akkor nehéz olyan helyet találni, ahonnan elengedik több hétre. Én pl. ezen a nyáron szinte végig egy hetet itthon volta, egy hetet nem. Így meg nem lehet dolgozni. Tavaly nyáron jelentkeztem egy csomó helyre, de elve nagyon sok kiesik(fizikai munkára sokszor csak fiúkat alkalmaznak, vagy olyan nyelvet kéne beszélni amit én nem tudok, vagy elvárják, hogy már legyen valami tapasztalatod, vagy jogsi kéne), és ha tényleg csak egy "szimpla" diákot keresnek, akkor annyian jelentkeznek rá, hogy nem valószínű, hogy pont én leszek a szerencsés kiválasztott. Igazából ha valakit nem tudnak betolni a szülei, ismerősei, vagy nincs egy szomszéd akinek le lehet mosni a kocsiját/sétáltatni a kutyáját/vigyázni a gyerekére/stb. akkor egyáltalán nem könnyű diákmunkához (sem) jutni.

Idén kezdem az egyetemet, de közben még a jogsin is rajta vagyok, meg itthon segítek a házimunkában, meg élni is kéne egy kicsit. Remélem, hogy fogok olyan jól tanulni, hogy kapjak ösztöndíjat. Mert ha nem, akkor tényleg munka után kell néznem, akkor viszont meghalni sem igen lesz időm.

2014. aug. 3. 22:50
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Kedves utolsó. Ezek alapján lány vagy. én kis faluban lakom(21/f) és az dolgozik aki akar szóval ez a "nem találok munkát és társai" elég nagy nyavajgásnak tűnik már bocs. Itt volt a meggy szezon utána a barack, dinnye most meg a bodza. :D Szóval lehet itt dolgozni vagy árűfeltöltő biztos a te közeledben is van bavásárlóközpont. Csak könnyebb nem dolgozni, értem én. Most én is így vagyok vele, eddig dolgoztam most meg már tudnék is találni de nincs kedvem. Jön az egyetem ott mellette is dolgozni fogok, hogy eltartsam magam. :D Szóval tudnál te találni ha akarnál. :D
2014. aug. 5. 17:23
 13/14 anonim válasza:
100%
Nem akarok senkivel sem szembe szállni, de manapság elég nehéz munkát találni... ennyi erővel akkor lehet azt mondani hogy a fiúknak könnyebb, mert hamarabb elmehet maszekolni kőműves mellé, annak ellenére hogy lövése nincs a kőművességről.. én városban lakom, és azt kell mondjam, akarok dolgozni,de egyszerűen le vagyok szarva.. sehonnan nem jeleznek vissza, nem hívnak. Mégis hova menjek? Manapság már a takarító melóhoz is szakma kell, és több! éves gyakorlat!!! Ez azért durva szerintem...
2014. aug. 6. 23:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez rsézben igaz kedves előttem szóló, én is nyáron kőműves mellett melóztam előtte soha. Szóval szinte semmit sem tudtam és nyílván oda férfi kell szóval megálltam a helyem. A lányoknak is akad szerintem elég munka pl ha városi vagy akkor árúfeltöltő vagy bármi pultos meló. Csak keresni kell és szerintem találni fogsz. :D De igaz, hogy nehéz találni főleg egy kezdő diáknak. :D
2014. aug. 7. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!