Mennyi idős korig tartjátok cikinek, ha még nem dolgozott az ember?
Én 18 vagyok, eddig egyszer dolgoztam, 3 hetet, nyáron. Nem könnyű diákmunkát találni. Pl. ha valaki kisvárosban lakik, akkor simán lehet, hogy többe kerül elutaznia a munkahelyére mint amennyit megkeresne. Vagy ha valaki nincs otthon egész nyáron, akkor nehéz olyan helyet találni, ahonnan elengedik több hétre. Én pl. ezen a nyáron szinte végig egy hetet itthon volta, egy hetet nem. Így meg nem lehet dolgozni. Tavaly nyáron jelentkeztem egy csomó helyre, de elve nagyon sok kiesik(fizikai munkára sokszor csak fiúkat alkalmaznak, vagy olyan nyelvet kéne beszélni amit én nem tudok, vagy elvárják, hogy már legyen valami tapasztalatod, vagy jogsi kéne), és ha tényleg csak egy "szimpla" diákot keresnek, akkor annyian jelentkeznek rá, hogy nem valószínű, hogy pont én leszek a szerencsés kiválasztott. Igazából ha valakit nem tudnak betolni a szülei, ismerősei, vagy nincs egy szomszéd akinek le lehet mosni a kocsiját/sétáltatni a kutyáját/vigyázni a gyerekére/stb. akkor egyáltalán nem könnyű diákmunkához (sem) jutni.
Idén kezdem az egyetemet, de közben még a jogsin is rajta vagyok, meg itthon segítek a házimunkában, meg élni is kéne egy kicsit. Remélem, hogy fogok olyan jól tanulni, hogy kapjak ösztöndíjat. Mert ha nem, akkor tényleg munka után kell néznem, akkor viszont meghalni sem igen lesz időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!