Milyen diplomás munkák vannak?
felvi.hu-t végignézheted, de vannak kategóriák, írok pár példát.
bölcsészet: töri, magyar, kommunikáció
gazd.tud: gazdasági informatikus,
társ.tud:szociológus, közgazdász.
élettudományok: orvosi
én társadalomkutató vagyok (phd-vel)
2: ja ha valami büfé szakot végez.
egy mérnök informatikus ha bme-n végzett is tud is valamit jó eséllyel talál rendes állást amit még meg is fizetnek
Társ.tud: informatikus könyvtáros
Bölcsészet: andragógia
Nekem informatikus könyvtáros diplomám van.
A felvin a következő linken tudsz tájékozódni szakterületek szerint csoportosítva:
Én védőnő vagyok, bátyám gyógyszerész, a párom programtervező informatikus.
Ismeretségi körömben van még:állatorvos, diplomás ápoló, szülésznő, dietetikus, gyógytornász, politológus, fordító-tolmács, geológus, matematikus, építészmérnök, villamosmérnök
Műszaki területen majdnem végtelen számú szakterület van. Felsorolni se lehet mennyiféle mérnököt képeznek, a fától (faipari mérnök) az élelmiszereken (élelmiszeripari mérnök) át a számítógépig (mérnök informatikus); a járműtervezéstől (járműmérnök) a minőségbiztosításon (minőségbiztosítási mérnök) át, a műanyagokon (vegyészmérnök) keresztül a villamosságig (villamosmérnök)...
Ezek közül persze vannak nagyon piacképesek és kevésbé kelendőek.
A fentieket a felvi.hu-n meg tudod nézni, utóbbit az álláshirdetések alapján lehet jól megítélni.
(pl. könnyűipari mérnököt manapság csak elvétve keresnek, ipari robotizálással foglalkozó villamosmérnököt viszont mindig lenne aki felvenne megfelelő juttatásért.)
Habár még mindig nem bírtam munka mellett befejezni, én gépészmérnöki BSc-t csinálok levelezőn. A gépész képzés elég általános, sokmindenre kiterjed - ezért is keresnek belőle elég sokat ha megnézed az álláshirdetéseket. Persze ezen belül még van többféle szakirány, intézménytől függően.
De gondolom van ami érdekel, elindulni pedig azon a vonalon érdemes. Mert ha nem érdekel amit tanulsz/csinálsz, akkor hamar el fog veszni a lelkesedés, azzal együtt meg a kitartás az "ügy" (akár a tanulmányok, akár egy adott munkakör vagy feladat) végigviteléhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!