Te elvállalnál olyan munkát, ami képzettségeden aluli, ha nincs másik álláslehetőséged?
Pl.diplomás vagy,de a kutyának se kellessz,elmennél esetleg építkezésre,vagy operátornak szalagra?
(Nincs diplomám,mielőtt félreérti valaki)
"Myzantro, tudod, nem szeretünk éhen halni...
mellesleg, mi az, hogy "más megyébe"? pl. elég fura lenne nekem Veszprémből mondjuk Szabolcsba költözni..."
igen, ez a csapda része, folyamatosan ez riogatja az embereket, viszont ha a munkáltató érzi hogy rászorulsz, bármit megenged magának. vannak olyanok, akik ugyanezért vállalnak alacsonyabb munkát, mint amire egyébként lenne lehetőségük. ezzelazokat szorítják ki, akiknek nincs más lehetőségük. és kialakul az a verseny, hogy diplomásokat vesznek fel nettó60as adatrögzítésre.
fura = lustaságból éhenhalsz. erről beszéltem. ha ott van munka, oda kell költözni.
" Nem vállalnám, mert a büdös életbe nem vennének fel többé középvezetőnek, ha az önéletrajzom közepén ott éktelenkedne egy egyéves gyári szalagmeló... rögtön meglenne a vélemény, hogy mennyire vagyok ambiciózus. De éppen ezért a fizetésem egy részét sosem költöm el, hogy legyen mihez nyúlni, amikor betegség, vagy munkanélküliség miatt nincs bevételem és ne kelljen kettétörni a karrierem."
ezt nem tudja sok egyszerű ember, hogy pont azért marad szegény mert "nem büdös a munka". az önéletrajzodat mindig aszerint fogják megítélni, hogy honnan hová tartasz. ha fentről lefelé, akkor majd érdekelni fogod a minimálbéres 3 műszakos gyárost, ha fordítva, akkor megkeresnek vezetőnek.
Igen, mert a számla nem fizeti be magát.
Viszont valószínüleg előbb váltanék települést, ha ott a végzettségemnek megfelelő munkát kapnék, mintsem "elkótyavetyéljem" a képzésembe fektetett pénzt és energiát.
ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül építkezésre meg operátornak kell elmenni, vagy hogy képzettségeden "alul".
az operátori munka kifejezetten olyan, amit se nem fizetnek meg, se nem egészséges hosszútávon. az utóbbit egybevehetjük az előzővel: olyan munkából, ahol tönkre fogod tenni magad, és létminimum alatt keresel, nem lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!