Mik kellenek egy jó önéletrajzhoz?
Keress a neten mintákat. Biztosan van direkt diákokra vonatkozó is.
Az elérhetőségek mindenképpen legyenek benne. Fontos a szép, rendezett külalak és a helyesírás.
Írd le, hogy milyen iskolákba jártál/jársz. Említsd meg az érdeklődési körödet, hobbidat is, főleg, ha az olyan, ami kapcsolódik a közösségi szolgálathoz.
Hát mivel fiatal vagy, és gondolom még nem dolgoztál, így elsődleges a sulid feltüntetése, és az minél részletesebben. Úgy értem érdemes kiemelni, hogy mely tárgyakból vagy/voltál jó, ha valami speciális suli, ahol ritka dolgot tanultál, az is megemlítendő, a szakkörök is, ha hasznos tevékenység volt. Ha részt vettél versenyeken, megemlítheted, főleg ha helyezést is elértél, azzal érdmees büszkélkedni, év végi dícséretek is szépen hangzanak, ha jó tanuló voltál és jutalmaztak.... stb.
És igen, a hobbijaidat is, képességeidet!
A felnőtt szakmai önéletrajzokban egyre inkább mellőzik a személyes adatokat (mint kor, lakcím, állampolgárság, családi állapot,...), de te megemlítheted az elején, az is plusz pár sor! És igen, a telefonszám, emailcím is legyen rajta!
Aztán gondolkodj el, hogy ehhez a bizonyos közösségi szolgálathoz mi kell, úgy értem milyen tapasztlatok és készségek. Amivel rendelkezel, azokat érdemes vagy beleszőni az iskolás dolgok közé, vagy akár külön pontként írni róluk.
Akár írhatsz egy rövid bekezdést a terveidről is, hogy hosszútávon mi a célod. Persze csak akkor, ha ezt a hosszútávú célt a közösségi szolgálat is segíti...
Aláírás pedig nem kell a végére, hogyha géppel írt, nyomtatott. Ha kézzel írod, akkor kell a végére.
És persze mindig legyen ott a végén a kelt, pl:
Budapest, 2014. július 3.
Hát így. :) Vagy hogy kitűnő bizonyítvánnyal végeztél, Mindenesetre írd bele, ha már így történet, mert ez jó pont bárhol!
Hát ha gondolod írd meg azt az önéletrajzot (a személyes adataid nélkül), és másold be nekem privát levélbe magát a szöveget, és véleményezem. Illetve szólok, ha valami hülyén hangzik benne, vagy ha van ötletem jobban megfogalmazni ezt-azt. Külső szemlélőként könnyebb észrevenni a hibákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!