Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Dolgoznál Némtországban 5...

Dolgoznál Némtországban 5 euró/órabérért, heti 30 órát?

Figyelt kérdés
Lenne egy ilyen lehetőségem, Aki volt már kint dolgozni, elfogadná az állást? Németül tudok, szakmám viszont nincs, de ez amolyan tányérmosogató állás lenne. Mit tudtok tanácsolni? Menjek? Maradjak?

2014. jún. 11. 12:40
1 2
 11/14 anonim válasza:
#4-nek igaza van. Itt se sokkal jobb. És én pedig 8,50-et kapok óránként mert itt enyi az minimál bér és ebből lejön az adó plusz az Aok (mert ugye ezeket kötelezőfizetni) és ami marad abból tartod fent magad(jó nálad nem kell lakást fizetni,de akkor se lesz sokkal jobb). Na most tippeld meg, hogy milyen lesz a helyzeted ha én a minimábérrel így vagyok és neked milyen lesz 5 eurós órabérrel.
2014. jún. 12. 18:49
 12/14 A kérdező kommentje:

Tegnap este óta németben vagyok. A nagymamám öccsénél lakom, magánházban. Ma délelőtt bejelentkeztem a községnél, hogy itt lakom. Azután voltunk a munkaügyisnél, felvettek a nyílvántartásba, hogy állást keresek. Persze először elküldenek egy nyelvtanfolyamra, mert a nyelvtudás az itt fura. Semmit sem értek, amit mondanak. Ezek a szászok más nyelvet beszélnek, mint amit az iskolában otthon oktatnak. Hétfőn megyek az állásinterjúra...újságból ollózták ki a rokonok a múlt héten és megbeszélték a találkát vele. Most megyek németet tanulni, főleg a kiejtéssel van baj, meg túl gyorsan beszélnek és nem tudom követni, hogy mit mondanak.

Hétfőn szólok, ha sikerült, vagy nem. Addig is szép hétvégét az olvasóimnak...:)

2014. jún. 13. 13:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Kez es labtorest, csak elore!!! :)
2014. jún. 13. 13:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Szevasztok!

A növérem unokája írta ki ezt a kérdést, szóval voltak ma a melóhelyen, jövö héten megy a gyerek próbamelózni, aztán majd maga döntheti el, hogy akar-e ott dolgozni. Addig is tanulnia kell a németet. Szóval a hapsi nem mondott rá nemet. Viszont vonattal és busszal kell majd járnia, mert egy üdülöváros és oda innen nincs közvetlen járat, ráadásul nem jár közülünk senki arra melóba. Kb. 30 km innen a lakástól. (Most pihen, kiborult a német-portugál meccs miatt!...:) )

2014. jún. 16. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!