Mit tegyek, hogy ne éljek mindennap szorongásban?
Bárhol megfordultam eddig, igyekeztem mindenhol jó fej meg kedves lenni és a kötelességeimet rendesen megcsinálni. Azonban minden közösségben akad valaki, aki pokollá teszi az életemet, és nem tudok tenni ellene. Most is van egy ilyen ember mellettem, és tudom, egyszer ez az időszak is véget ér, de jön majd más, aki újra megkeseríti a mindennapjaimat. A jelenlegi helyzet kezdődött azzal, hogy az illető panaszkodott néhányunk munkájára. Sok dologban igaza volt, ezért igyekeztünk a hibáinkat kijavítani. Később arra hivatkozva, hogy mások sem voltak a toppon ezelőtt, ő hárítani kezdte a kötelességeit. Amikor egyszer felróttam neki ezt finoman, nekem esett, hogy én mit szólok bele, ez az ő dolga stb. Tehettem volna, hogy feljebb megyek reklamálni, de onnan várhatóan az a válasz jött volna, hogy milyen ovis vita ez már, miért nem tudjuk egymás között felnőtt módjára elintézni? A helyzet az, hogy ha én zargatom ezzel a főnököt, még én jöhetek ki belőle rosszul. Így befogtam a számat és dolgoztam kicsit többet, hogy az egész csapat megmeneküljön a leb*szástól. Egyszer viszont azt mondtam magamnak, ma én sem érek erre rá, most vegye észre más, hogy valami nincs megcsinálva. Hát nem vette észre senki. Másnap mindenki jól le lett tolva, még én is. A másokra mutogatással persze csak magam alatt vágtam volna a fát, mert az megint egy "óvódás dolog". Ezután maradt minden a régiben. Lenyeltem a békát, kicsit feledni is kezdtem a tényt, hogy egy csicska lett belőlem. Így, látszólag elültek a vihar felhők és elkezdtem ezzel a mérgező illetővel is beszélgetni, elhülyéskedni. Viszont amikor másokat szidott hanyagságért, előttem, akkor újra éreztem, hogy meg tudnám nyúzni, mert én meg miatta szívok. De neki nem szabad felróni mert még ő lesz az ártatlan...
A lényeg, hogy én ezt mindig kifogom. Soha nem kerülök olyan helyre, ahol békében ellehetnék, pedig más vágyam sincsen. Úgy gondolom, hogy én mindig igyekszem a legjobb formámat hozni, mégis mindig rám vetnek követ. Nem vágna ennyire földhöz a dolog, ha nem az első eset volna.
Köszönöm, hogy elolvastad :)
hát nem tudom nálam a munkahelyen minden OK, tök jó fej mindenki! nem lehet, hogy csak máshogy kéne viszonyulni a dolgokhoz vagy kedvesen megbeszélni a dolgokat (még akkor is kedvesnek és türelmesnek maradnod amikor a másik ordibál)
a csapat munka az csapat munka, nem egyéni szívatás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!