Valaki tud olyan angliai munkát, ahol nem kell kezdőtőke?
kiutazás,kaja,szállás nagyon sok pénzbe kerül
ha nem is véglegesen, de egy pár évet kint szeretnék tölteni
ha tud valaki segíteni, vegyük fel a kapcsolatot!
Nincs kint ismerős?
Igazából az lenne a legjobb. Náluk megszállni, beszállni a lakbérbe, rezsibe.
A kiutazás nem annyira vészes. 30-35 ezerért ki lehet már jutni, talán olcsóbban is. Ha találsz valami munkát, akkor a kaja nem olyan sok. Nem kell nagy lábon élni. És nem szabad válogatni. Ha kimész az legyen az első, hogy legyen valami meló. Ha már van fizetés, ráérsz keresgélni jobb munkák után.
Tehat van egy munkaado, aki ahelyett hogy felvenne egy helyit, akinek a nyelv az anyanyelve, az iskolai helyiek es az ottani viszonyokat kifogastalanul ismeri, inkabb felvesz egy kulfoldit akinek meg hajlando is lenne fizetni egy csomo penzt (meg probaido elott!) hogy kijojjon hozza dolgozni.
Megmondanad miert erne ez meg neki?
Tudsz valami olyat amit a helyiek ennyire nem? Mert nem mondom hogy lehetetlen de minimum valami vilagszabadalmat kell hozza vinned, vagy arra eselyes talalmanyt...
Egyáltalán mihez értesz? Ahhoz, hogy az interjúra kiutazás majd kiköltözés költségét is állják nagyon specifikus feltételeknek kell megfelelni, például:
Amennyiben semmihez se értesz senki sem fog ingyen utaztatni.
elektrotechnikus vagyok
pl. gyerekvigyázók,hotelben dolgozókról hallottam már, kimentek szállást, kaját kaptak.
MÁSODIK hozzászóló fantáziátlan és meglehetősen szűk világképéhez szeretnék kommentelni először.
Nekem az interjúra a repülőjegyet, lutoni reptérről a taxit fizették. Interjú utáni ebédet majd a taxit vissza.
Szállást kerestek, szerződést megkötötték a landlorddal, depositot lerakták és az első havi bérleti díjat is kifizették, továbbá garanciát vállaltak rám ha "felgyújtanám a házat", pedig még csak NI számom sem volt 2 hónapig.
Később céget váltottam(ez a jelenlegi) és kérésre ők is teljesítették a fenti dolgok egy részét.
A kerítés valóban nincs kolbászból és a pötyögő raktáros, takarítónak nyílván nem fogják ezt megtenni.
A kérdezőnek viszont adnék választ. Igen én tudok.
Villamosmérnök PLC programozó egyetemi diplomával és minimum 5 éves tapasztalattal tudsz olyat találni ahova nem kell kezdő tőke.
Én gyakorlatilag kezdő tőke nélkül kerültem ki pár skypeos és telefonos interjú után. Igaz ehhez a pár éves tapasztalat is hozzá járult. Dolgoztam már Indiában, Hollandiában, Francia- és Németországban is.
A kérdésedből azonban számomra az derül ki, hogy valójában fogalmad sincs mihez akarsz kezdeni és abban sem lennék biztos, hogy perfektül beszélsz. Azonban, szoktam nézegetni közvetítő irodákat és sok képzettség nélküli lehetőséget is találtam ahol azonnali szállásra számithatsz, valószínűleg egy szobában.
Ezek általában elég kizsákmányoló módon bánnak az emberrel. Megkapod a 6-7 font közötti minimális órabért, melyet hetente fognak utalni egy angol bankszámlára(!-ehhez a ponthoz később vissza). A szobáért is hetente kell majd fizetned, durván 60-80 font/hét körüli áron. Ha felszorozzuk és gyorsan kalkulálunk akkor az fog kijönni, hogy durván 1000font körül fogsz keresni amiből 250-300 font elmegy majd lakbérre. A fentmaradó 700 fontról ne legyenek illúzióid nem fogsz sokat megtartani csak ha elég póri körülmények között élsz. Ezekből a körülményekből és a szobából természetesen idővel fel fogsz tudni kapaszkodni, de ez egy nagyon hosszú 2-5 éves folyamat, nyelvtudástól és otthoni szakmádtól függően.
Én azt tapasztaltam, hogy akik takarítónak, segédmunkásnak, minimális órabér körüli keresetekért jönnek ki azért hogy pénzt keressenek(!), nem éri meg úgy gondolkozni, hogy egyszer majd haza fognak menni. Egyik ismerősöm 3 hónap után hazament, mert akkor realizálódott benne, hogy ez egy nagyon hosszú fájdalmas folyamat mire feljut a létrán és a végső cél mégiscsak az volt, hogy haza menjen. Ő rövid időn belül elment. Egy másik képzettség nélküli ismerősöm takarítóként kezdte, majd 1 évvel később szakmájában ápolóként elhelyezkedett és durván 2 év után jutott el oda, hogy egy egzisztenciát kiépített. Már nem UK-ben hanem amerikában él tovább és soha nem fog haza menni.
Azok az emberek akik erős angollal és jó szakmával jönnek ki, csupán nekik van reális esélyük arra, hogy rövid időn belül megszaggassák azt a képzeletbeli kolbászos kerítést.
!-a bankszámlára vissza térve. Accountod az esetek nagy százalékában nem lesz az elején, a közvetítő cég fogja kapni a pénzt amit neked vagy oda adnak vagy nem. Ha biztosra akarsz menni akkor miután a közvetítő cég elintézte neked a munkát és a szállást, kérsz egy munkáltatói igazolást amiben a munkáltatód megerősíti a lakhelyed is és magadnak Te nyitod meg a számládat. Csak keress rá, hány szomorú eset történt az elmúlt 1 évben, ahol ráfáztak a tudatlan próbálkozók.
Sok sikert kívánok minden próbálkozónak.
Ha beszelsz angolul - mivel ez nem derul ki kerdesedbol -
ugy irj nekem szemelyesen, hogy fel akarod venni velem a kapcsolatot. En Angliaban elek 9 eve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!