Hol tudnék informatika OKJ-hez gyakorlatra menni?
1. év után ez kötelező, ugyanakkor ha nincs ismeretsége az embernek a lehetőség elég korlátozott.
Igazából egy munkanapló van 160 órával ami csupa csupa "alapozás" ami alatt ilyeneket kell érteni (állománykezelés, oprendszer telepítés, számítógép összerakás, programozás stb.)
Nekem az is jó lenne ha valaki inkább 2-3 hétig olyan részen foglalkoztatna amivel a "cége" előrébb is van, nem csak feltartom pl. office stb. (mert ugye amiket felsoroltam csupa alap, akinek érettségi van informatikából azoknak nem is értem ez minek)
Vagy akár ha más lehetőség nincs még annak is örülnék ha valakivel anyagilag ezt el lehetne intézni.
Ha ti a helyemben lennétek hol próbálkoznátok? Pest lenne ideális.
Sokan csinálják, hogy vállalnak diákmunkát vagy főállást pár hónapra, aztán főnökükkel aláíratják hogy akkor a szakgyak is megvan.
Mi gyárba mentünk diákmunkásként számítógépet összerakni, de volt aki még azt se tudta hol kell megfogni egy csavarhúzót.
Nálunk mentek gyárba, cégekhez...
Nekem nem volt ismeretségem, én könyvtárban végeztem el a gyakorlatomat. Persze ez már a "nyári gyakorlat" után volt. Azt anyám munkahelyén végeztem.
A nagyobb problémát gyakorlati hely keresésnél az okozta, hogy kitalálták, hogy a gyakorlatot is kötelezően fizetni kell. Ami második évben azért vicces, mert nekünk heti 1 napot kellett gyakorlaton tölteni. Most ki az az elvetemült, aki ennyire kifizet 15 ezer forintot.
Gondolom ezt a 160 órát nyáron kell ledolgozni, tehát egy hónap folyamatos gyakorlat. Így azért könnyebb "jelentkezőket" találni.
Próbálkozz minden olyan helyen, ahol van akár milyen jellegű számítógépes hálózat. Biztos találsz majd valakit, mert "olcsó csicskásokat" mindenhol keresnek. :D
Több ponton nem helyes amit írsz sajnos:
- Olcsó? Teljesen ingyen dolgozok.
- Csicskás? Azok amik a munkanaplóban le vannak írva, egy céget se visznek előre, max csak feltartom őket.
Persze mint írtam meg lehet csinálni hogy mást kell dolgozni, meg eleve a 160 óra se úgy jön ki, hogy annyit kell letölteni, mert vannak olyan feladatkörök amik ütik egymást. Akár 100 óra alatt is el tudom végezni azt a 160-at, de lehet még kevesebb idő alatt is.
Ha ingyen dolgozol akkor nem vagy olcsó munkaerő?
Egyébként egy ilyen gyakorlatot ne úgy képzelj el, hogy te most azokat csinálod, amik a lapra le vannak írva. Így kéne működnie, de nem így megy.
Én pl.: iratokat csoportosítottam, majd sorba rendeztem, adatokat vittem fel egy exceltáblába, szóval minden olyan munkát velem csináltattak, amit amúgy nekik kéne megcsinálni, csak semmi kedvük nincs hozzá. Haveromék meg polcokat raktak össze, segítettek cipekedni, stb. Valaki elavult gépeket selejtezett ki. Ezt persze mind ingyen a papír kedvéért.
Te se úgy keress helyet, hogy na most én azt fogom csinálni, ami a munkanaplóban van, mert valószínűleg úgy sem azt fogod.
Hidd el utolsó én lennék a legboldogabb ha egy költözést kéne munkaidőben elintézni.
Ezek amik le vannak írva egytől egyig baromságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!