Az informatika magányos szakma?
Elmondok egy titkot: az, hogy magányos leszel-e, nem a munkádon fog múlni.
Persze, egy rendszergazda általában keveset találkozik a munkatársaival, akkor is csak akkor, ha épp valami technikai nyűgük van, valamint kisebb cégek, intézmények esetében általában csak 1 rendszergazda van, egyedül egy irodában. Ha így nézzük, tényleg magányos szakma.
Viszont azt azért ne felejtsük el, hogy az ember nem attól lesz magányos vagy sem, hogy hányan zsúfolódnak köré a munkahelyén.
A munkahely az csak egy munkahely. Ledolgozod a 8 órát, és onnantól kezdve azt csinálsz, amit akarsz, úgy élsz, ahogy szeretnél. Egy TESCO pénztáros is lehet magányos a magánéletében, pedig a munkája során naponta többezer emberrel találkozik. Ugyanígy attól, hogy rendszergazda leszel, még lehetsz társasági lény.
Az ember a magánéletét nem a munkahelyén éli. A haverok meg nem fognak azért kihagyni a péntek esti sörözésből, mert rendszergazda lettél.
"nem szeretném az életem egy olyan szakmára alapozni, amiben egyébként csak elszigetelődés vár rám"
Azt hiszem, fentebb már kifejtettem. A munka az munka. Hogy a szabadidődben a magánéletedet és am emberi kapcsolataidat hogy alakítod, nem attól függ, hogy te a napi 8 órás munkaidődben hálózatot építesz, vagy pedig kenyeret és zsemléket dagasztasz.
Ez HÜLYESÉG!!!!!
Én is informatikus vagyok, nő, ugyan nem OKJ-én, hanem diplomával, de miért lennék magányos a munkám miatt??????
Ugyanolyan munka, mint bármelyik más.
Miből gondolod, amit kérdezel? Szerinted az informatikus egy külön faj? Nem, ugyan olyan emberek, mint a többi. Ha mégsem, akkor nekik szakmától függetlenül is vannak problémáik.
És ne haragudj, szerintem neked is vannak olyan problémáid, amit egy pszichológussal kéne megbeszélned.
Nem muszáj ám a munkahelyen keresni barátokat. Ott is van rá lehetőséged, de kevesebb, mivel időd nagy részét egy asztalnál fogod tölteni.
Járj el, szórakozz, építs barátságokat, a barátaidon keresztül szerezz még több barátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!