Nem hiszem, komolyan mondom mi a szar van ezzel az országgal hogy ekkora a munkanélküliség? Nem csodálkozom hogy a magyar nép 40%-a kimenekül innen dolgozni.

ha egyszer lesz munkád, gyűjts össze 300at, tanulj egy nyelvet, és menj külföldre.
előre lefixált, hiteles munkáltató általi állás.

Én azt is problémának látom, hogy mostmár tényleg MINDENHOVÁ végzettséget kérnek. Nem mehetek el mosogatni sem, ha nincs hozzá minimum mosogatói végzettségem és 2 éves mosogatói tapasztalatom. Nevetséges.
Ezzel szemben több embertől is hallottam, hogy külföldön közel sem veszik ennyire véresen komolyan, milyen papír van a kezedben. Rengeteg olyan munka van, amihez nem kéne végzettséget igazoló papír, mert anélkül is kiválóan el lehetne végezni.

külföldön nincs ennyi kitétel, de külföld alatt angliára, németországra gondolunk, ahol sokkal jobbak a körülmények.
itthon azért adnak meg ilyen sok feltételt, hogy ne napi többezer önéletrajz közül kelljen válogatni. mert amíg lehet, válogatnak.
illetve itthon ha nem számít a papír, az általában a tapasztalatnak és a kornak tudható be.
ez valószínűleg évtizedekig nem fog változni ilyen környezetben, ezért választják sokan a fenti országokat, ha megtehetik.
a kivándorlók fiatalok (adózók), míg az itthonmaradók többsége idős (eltartandó nyugdíjas), a születés elmarad a halálozás mögött.
ez tovább gerjeszti a folyamatot.
ha élni akarsz, addig kell innen elmenni, amíg tudsz, az itthon maradók súlyos anyagi (egészségügyi, lelki) problémák áldozatai lesznek.
illetve a kérdésben szereplő 40% nem tudom mire vonatkozik, ha az utóbbi 4 év adatai hitelesek, akkor csak 5%. viszont ez így is sok, olyan, mintha debrecen, szeged és miskolc lakossága egyszerre eltűnne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!