Levonhatják az eleve ki sem fizetett túlórát az alapbérből?
A választ tudom, csak kíváncsi vagyok ki mit szól, ki mit mond.
Tehát.
Munkaidőm: napi 8 óra fix, 8-16h a szerződés szerint.
Kismillió alkalommal ott kellett maradni túlórában. Nem kérdezik meg, tudok-e, akarok-e maradni, közlik, túlóra, maradni kell, kész, pont.
Soha egy fillért se adtak a túlórára. Voltak üres ígérgetések, majd, később stb. Se én, se senki se kapott soha egy fillért se.
Hát odacsaptam, és nem maradtam ott. Lejárt a szerződésben rögzített munkaidő 16h-kor, távoztam.
A főnök válasza: levonta az aznapi béremből a soha ki se fizetett túlórát. 8 órát dolgoztam, 2 órát kellett volna túlórázni, arra a napra kaptam 6 órának megfelelő pénzt.
És közölte másnap: ha még 1x elmegyek, vissza se kell jönni többet. Pont. Ha nem tetszik, mehetek máris, meg se kell várni a köv alkalmat.
A többi munkatárs mit tesz? Semmit. Birka módra befogják a szájukat és túlóráznak ingyen.
Sajnos ez olyan hely hogy ha kirúgnak másnap már ott van vki a helyemen. Nem kártya a kezemben az hogy „felmondok”. Kiröhögnének.
Ki mit szól?
Legyél birka és bégess!
Közben a nagy bégetés közepette keress másik munkát, és mikor már találtál - menj be a főnöködhöz, mutasd fel a jobb kezed és kecsesen mutasd neki a középső ujjadat. Angolosan távozol.
hogyne....
találós kérdés: miért jár nagyobb szankció-túlóra ki nem fizetéséért
-vagy magánszemélyről kép / hangfelvétel meg nem engedett készítéséről?
segítek: az utóbbiért. ha ezt megtenném, simán én húznám a rövidebbet anyagilag + még az állásom is buknám azonnal.
és vegyél fel mindent, majd utána fordulj a bírósághoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!