Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek Magyarországon...

Szerintetek Magyarországon mennyire nézik le a takarítókat?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 23. 11:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
pedig valakinek a takarítást is el kell végeznie....
2014. ápr. 24. 09:31
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos lenézik a takarítókat.

De azért kíváncsi lennék egy olyan szituációra, hogy ha pl egy tehetős-lenézős "úriember" megkérdezne valakit:

-Mivel foglalkozik?

--Takarítás!

-Hát. . . ő. . . izé, csak kérdeztem. (fintor)

Mire a megkérdezet:

--Takarító cégem van!

Akkor már más lenne a hozzáállás?

Pedig ugyan arról szól az egész.

Gusztustalan de igaz!

Tehát nem a szakma a lényeg. . . .

2014. ápr. 24. 11:18
 13/24 A kérdező kommentje:
Szerintem is gusztustalan. Aki kicsit is értelmes, az felfogja, hogy nem kell lenézni valakit a szakmája alapján...
2014. ápr. 24. 11:29
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"De ha csupa titkárnő,menedzser,ügyvéd stb stb között szerintem eléggé lenéznének."

mert a titkárnő az aztán egy nívós munka :D inkább akkor takarító... egyébként semmi probléma nincs ezzel. egy ilyen abnormális országban örülj hogy van valami munkád.

2014. ápr. 24. 12:56
 15/24 A kérdező kommentje:
:D:D Pontosan. Nem vagyok takarító egyébként, csak érdekel, hogy mi a közvélemény.
2014. ápr. 24. 13:00
 16/24 anonim válasza:
85%

ÉN TISZTELEM A TAKARÍTÓKAT!!!!! ÉDESANYÁM IS TAKARÍT! Sokszor eszembe jut, hogy legszívesebben én is takarítanék, mert úgy látom, hogy az egy szabad és kreatív, szakma (kész a meló és boldogan megy tovább az ember, ha elvégzi a munkát, akkor szabadideje van, amikor azt csinál amit akar) és mekkora látszata van!!! A TAKARÍTÓ bemegy egy koszos, poros helyre és amikor kijön minden csillog villog, jó illatú. Hát ez igen!!.

Közgazdász, adótanácsadó, könyvelő vagyok, néha pályázatíró stb..... Nem mondom, hogy nincs munkám és azt sem, hogy nem fizetik meg, de ez így egy börtön... egész nap csak a munka, munkahelyen, otthon, útközben, villamoson, buszon, metrón, gyereksétáltatás, etetés közben.... bölcsiben.... lefekvés előtt... stb.

Anyukám mindig lebeszél a takarításról, mert nem fizetik meg, ugyanakkor nagyon kemény meló és azt csak igazán kemény, egészséges emberek bírják... én nem valószínű, hogy bírnám fizikai erővel...

A lényeg, hogy nem értem, miért nézik le Őket, igenis tisztelni kell a szakmát, mert aki takarít, sokat vállal úgy lelkileg mint fizikailag.... és kész!

Előttem válaszolóknak igazuk van, sok a bunkó, buta, újgazdag és beképzelt ember, akiknek elferdült az értékrendjük....

Németországban tényleg úgy van, hogy aki dolgozik az dolgozik, nem azt nézik, hogy mit dolgozik, hanem azt, hogy próbálkozik. A külföldi munkavállalót sem nézik le, mert van egy határ, ameddig Ők munkát vállalnak, az alatt a külföldiek végzik, a németeknek olcsó, a külföldinek viszont álomjó meló, legyen az takarítás vagy építkezéseken munka, felszolgálás, szakács.... mindegy, az embert nézik és nem a munkát....

2014. ápr. 24. 21:11
 17/24 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy külföldön máshogy nézik a dolgokat. Ott nincs olyan kifejezés, hogy "gáz meló". A takarítókat, raktárosokat és a hasonlókat is ugyanolyan melósnak nézik, mint a többit. Nem vágnak pofákat, nem néznek le, meg nem "hélótag*ci"-znek, mint itthon. És ez kicsit bosszantó, hogy őszinte legyek. Annyi itt a sötét állat, hogy rendesen sz*r itt élni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele.
2014. ápr. 25. 14:48
 18/24 anonim ***** válasza:

Értelmesebb emberek nem nézik le. Amúgy magántakarítással jól lehet keresni, meglepően jól.

9. hónapban vagyok, takarítónő jár hozzánk, nekem már nagyon macerás lenne. Szóba került a szülés (első terhesség), akkor mondta, hogy ő magánklinikán szülte a második gyerekét, mert az állami kórházakkal rossz tapasztalata volt.

2014. ápr. 25. 16:21
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem neztem le a takaritokat.En kozepvezetokent dolgozok foiskolai vegzettseggel,a fizetesemre sem panaszkodom.Amikor a ferjem munkanelkuli lett heti 2-szer takaritast vallaltam munka mellett,mert epp ez a lehetoseg adodott a hiany potlasara.Azota a ferjem mar dolgozik,de en meg mindig takaritok,mert egesz jo extra kereset.Szerencsere anyagilag mar nincs ra szuksegunk,igy ideje lenne lassan tovabbadni a lehetoseget masnak,akinek fontos lehet.
2014. ápr. 27. 01:49
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha férfiként tekintek egy takarítónőre, akkor rá legalább mondhatom, hogy "vele nem lehet mellé lőni", mivel iszonyatosan sok a dzsuvás nő, ezt meg abból tudtam leszűrni, hogy sokat megyek lakásokba, házakba szerelni, s tapasztalom, hogy a nők többsége (nem túlzok) nem látja a koszt, s ez baromira lehangoló.

Amúgy igen! Nyugaton még a szar is más! Az nem megalázás, hogy minimálbéren dolgoztatnak olyan munkakörben, ami az őslakosnak büdös, teszik ezt akár diplomás emberrel is, mert amit elvégezhetne a szakmájában abból ki van csukva? Az nem megalázás, hogy úgy tekintenek rád, akinek se istene se hazája, ezért úgy túlóráztathatják ahogy akarják, nem kell előre szólni neki, elég ha a 8. órában mondod neki, hogy tovább kell maradni, avagy olyan feladatot rábízni, amiről tudja a "főnök", hogy nem lehet elvégezni 8 óra alatt, de kijelenti, hogy ennek ma kész kell lennie? Az nem megalázás, hogy nincs hétvége, nincs ünnepnap, nem érdekli őket a problémáid, az meg végképp nem, hogy a párod melyik nap van szabadnapon, majd dugtok éjfél után, kit érdekel... Az nem megalázás, hogy míg külföldön 6-8 albánnal laksz 1 helyen, azért, hogy tudj spórolni, addig otthon "kalandornak" titulálnak a teljes ország előtt? Az nem megalázás, hogy a hátad mögött azt gondolják rólad, hogy te vagy az, aki elveszi a munkát, gondolja ezt egy olyan ember, aki még otthon sem csinálná meg a 4 fal között azt a munkát, amit te nap mint nap végzel? Az nem megalázás, hogy nem 1 emberként tekintenek rád a sok közül, hanem magyarként, lengyelként, románként, s hogy mindannyian egy halmazba tartozunk? Az nem megalázás, hogy a "nemzeti" "nagyjaik" ott állnak a reptéren, s várják a nagy külföldi lerohanást, te pedig már kint élőként olvasod ezt a hírt, hogy attól tart a fél nemzet, akikkel egy halmazba szoktak rakni, emiatt gyufásdoboz méretűre húzod össze magad? S emiatt tartasz attól, hogy elveszíted a helyed, hogy egyszer ebből elege lesz mindenkinek, hogy egyszer száműzött leszel, mert egyesek segélyért mennek oda, te pedig hiába nem, akkor is az egyesekkel vagy egy lapon? Hogy csak félve vagy nem is mered bevallani honnan jöttél, mert tele vannak előítéletekkel? Hogy robotként tekintenek rád, s ha nem vagy elég gyors, akkor tartanak eléd egy táblát, hogy gyorsabban! Ezek valamelyikét a 90% beszopja, ha külföldre megy, a maradék 10%-nak jó helye van, erre féltékeny az a 90%, s ha kérdezik, nem meri bevallani, hogy nincs jó helye, mert az ciki, meg egyébként is otthon úgy tekintenek rá, hogy hazajött onnan, ahol szebbet szarnak! Ezért még több "kalandor" indul el külföldre, s sokan nem a munkanélküliséget hanem az állásukat hagyják ott "kalandvágyból".

Miközben... nézzük az otthoni helyzetet, aki ide jön tanulni, örülünk neki, mert okosodni jön, s mert ezzel elismeri a tanításunk jó színvonalát. Aki ide jön dolgozni, a szakmájában dolgozhat, jellemzően kreatív munkát végez el, jó fizetésért, ha nem tud jól magyarul akkor vagy türelem fogadja vagy a TV. Ha élni jön ide öreg korára, akkor vendégszeretet várja, s Ő a különc, aki külföldről jött. Nincsenek félelmei azért mert nem beszéli a nyelvet, ha bemegy a boltba az eladó addig activityzik vele, míg megértik egymást, a lakosság próbálja a nyelvet tanítani neki, ha kell ezerszer elmondja, míg nem ejti ki rendesen, ezzel szemben külföldön le vagy szarva, ha nem beszéled a nyelvet. Igyekszik mindenki rendes lenni vele, mert tudjuk, hogy nem tartanak minket befogadónak, miközben mi tudjunk magunkról, hogy azok vagyunk, ezért bizonyítani szeretnénk, s ez a lényeg! Egy ilyen országot, mint Magyarország, ahol így fogadják a külföldit, ezt tartják rasszistának, elutasítónak, előítéletesnek stb. miközben ha fele annyira lennénk rasszisták, elutasítók mint a németek, angolok, osztrákok, stb. akkor gyak. a fél világ másról sem cikkezne, csak rólunk. Ha menekült vagy, jöhetsz, senkit sem utasítunk el, nem vár pompa, nyomor van, de azért kapsz szállást, kapsz kaját, miközben a szerbeknél meg sátoroztál, s kitől kaptál kaját ott is? Hát persze, hogy a délvidéki magyartól. Itt is maradhatsz, de tovább is állhatsz, rajtad áll. Dolgozni nem muszáj, kaját kapsz anélkül is, nem várjuk el, hogy dolgozz, mert abból kevés van amúgy is, de kenyerünk azért van, éhen halni nem fogsz. Kemény menekültnek lenni Magyarországon, de itt lehetsz s nem kibírhatatlan.

2014. ápr. 27. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!