28 éves férfiként nem jutok egyről a kettőre. Fizetem az albit, rezsit, ruha is kell. De sajnos autóra már nem futja. Nem tudnám fenntartani. Egyre több tehetős fiatalt látok amikor járok-kelek és azt nem értem, hogy ők, hogy csinálják?
Na jó, de ezt kérdeztem a hármastól, meg most tőled is, hogy mely szakok ezek? :)
Pls, ne mérnöki végzettségről írjatok, azt mindenki fújja. Emberi(!) diploma kell, nem mindentől távol álló, embertelen, kocka-reál lehetetlenség.
#11-nek:
Ismerősi körből kiindulva: Mérnök-közgazdász, közgazdász, programozó, orvos (utóbbi esetben, ha hiányszakma és/vagy a Markusovszkyt is igénybe veszi). Természetesen nem "no name" zugfőiskolákon diplomázva. Biztosan vannak még más szakok is, de például nekem kevés mérnök ismerősöm van, így róluk nem tudok nyilatkozni.
Amúgy mit értesz "emberi" diploma alatt?
Mert szerintem éppen a reál és gazdasági szakok állnak két lábbal a földön: probléma van -> a megoldására szakember kell -> a megoldása pénzt és/vagy a cég/ember számára kedvezőbb állapotot teremt, ezért fizetnek a szakembernek. Végül mindenki jól jár.
Míg például nem értem, hogy abból ki és milyen téren tudna profitálni, ha valaki arra szán éveket az életéből, hogy X költő 100 évvel ezelőtt bepiálva, bedrogozva írt műveibe magyaráz bele mindenféle elvont maszlagot.
Ettől se a világ nem megy előrébb, se az emberek életminősége nem javul.
Akkor mégis, ki fizetne érte, ha gyakorlatilag senki se profitál belőle?
Mellesleg, a reál területeken legalább van valami objektivitása a dolgoknak: a legtöbb dolog lemérhető, számszerűsíthető, bizonyítható. Nincs rizsa és mellébeszélés, mivel az illető rá tud mutatni egy konkrét bizonyítékra, amivel alátámasztja állítását. Természetesen a valódi tények ismeretében is lehet rossz végkövetkeztetést levonni, de ennyire most ne másszunk bele a dolgokba.
Ezzel szemben, ha humán területen valaki állít valamit és másvalaki ennek éppen az ellenkezőjét állítja, akkor jön a rágógumi tudomány, hogy addig csavarják és tekerik a dolgot, amíg nagyjából kompromisszumra jutnak. Ha pedig ez nem sikerül, akkor megszületett a milliomodik+2 alirányzata a tudományágnak, amiből egy harmadik ember évekkel később disszertációt ír, amin majd összeveszik egy másik kollégával és máris millió+4nél járunk...
Az egész olyan, mintha az ember füstből akarna homokvárat építeni.
Reál (amibe beletartozik az ugyanolyan lehetetlen gazdasági szakok armadája is) = mindenféle embertelen módon irgalmatlanul túlbonyolított számok és algebra egész hada.
Nem lehet megtanulni, mert érteni kell, de érteni sem lehet, mert annyira ocsmány módon agyonkomplikált, hogy valamiféle galaxis-végi ufonautának kell lenni ahhoz, hogy érts is belőle valami elképesztően nyúlfaroknyit.
Lehetelenség.
Mit izgat az téged, hogy ezzel halad előre a világ? Magam is jól tudom. De ha a fejed fáj tőle, mert akkora képtelenség, akkor HIÁBA visz előre bármit is, TE (helyettesítsük ide azt, aki egy halom pénzt szeretne keresni) nem fogod érteni azt a gigantikus katyvaszt. (Így szaftos havi kereseted sem lesz).
Okádék a világ. :(
Most mit vársz, hogy valaki mond valamilyen szakot vagy megoldást amivel a hülye ember is sikeres lesz?
Ilyen nem létezik.
Esetleg a nénikédet hülyézd le utolsó! Éppen EZ a baj, hogy a te hírhedt "előre-vivő" reál csordád miatt mindent atomfölöslegesen agyonbonyolítottunk, hogy már lassan egy villanykörtét sem lesz képes senki kicserélni, aki konkrétan minden másból erős, csak épp abból az egyszem szar reálból nem.
Ezért nem tűröm senkinek sem, hogy kritikával illessen engem, mert (a drága szerencsétlen túlbonyoított reál képzéseid helyett!) csillió más dologban lehet ugyanolyan erőteljes az ember egyszem fia, ahogy vagyok én is. Nem ebből áll az élet. De majd rájössz idővel, ha eddig még nem tetted. Szép utat a felnőttkorhoz!
Szerintem meg ha okos vagy leraksz egy szakács/pincér (inkább szakács) szakképesítést tanulsz középszintűre angolt és kihúzol a fenébe
külföldön nagyon keresik a vendéglátóipari munkásokat és ha már egy elfogadhatóbb helyre be bírsz kerülni ( nem kell a legfullosabbnak lennie) már jó fizetéssel indulsz a kinti viszonyokhoz képest és igazából egy szakképesítés maximum 2-3 év
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!