Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Teljes mértékben vagy csak...

Teljes mértékben vagy csak részben vagyok hibás a munkahelyi zűrben?

Figyelt kérdés

Nos, az úgy volt, hogy diákmunkásként egy olyan cégnél dolgoztam, ami fertőtlenítőket (konyhai, kézi, babapopsi törlő) gyárt és egy részlegnél négyen voltunk. Két nő, egy férfi, plusz én. Néha felénk nézett a főnök, de amúgy senki más. Az említett nők azt csinálták, hogy jöttek a gépről lefelé kis tasakok, azokból kellett 20 dbot beletenniük egy közepes méretű tasakba. Én egyedül csináltam min 2 max 3 ember munkáját bár nem tudom, más gyáraknál ez, hogy működik, de elég fárasztó volt az, hogy futószalagra kellett tenni a dobozokat (egyszerre négyet is raktam, több nem fért el a bal kezembe, a jobbal adogattam), ledátumozni, aztán lemérni a súlyát, dobozt hajtogatni és abba belepakolni azt, amit lemértem, majd rátenni egy másik gépre ami alul-felül leragasztózza, ezt utána lecímkézni, majd rápakolni a raklapra. Persze néha segített a fickó, amikor sok kis doboz felhalmozódott, ő rakta a futószalagra, én csak leszedtem, de ő sem szólt a hibámért. 2kor – műszak végén – jött a sorvezető, nézte, mit csinálok, és mikor lezártam egy dobozt, megkérdezte, hogy ezt végig így csináltam? 3x3 kis dobozt raktam 2x5 helyett. Egy doboz mínusz minden nagyobb dobozba, de így is úgy csináltam, hogy hely ne maradjon. A főnök körbejárt egy párszor, látta, hogy csinálom, hogy dolgozok, de egyszer sem szólt a hibámért. Amikor a sorvezető megkérdezte, hogy nem magyarázták el, mit kell csinálni, akkor mondtam, hogy de, de azt egy szóval sem mondták, hogy mennyi kell bele. Én meg úgy raktam, hogy hely ne maradjon. Nem hívnak ahhoz a céghez többet dolgozni, írt a főnököm… de én úgy érzem, nem 100%ig vagyok a hibás, mert, ha úgy érzem, hogy valami nem stimmel, megkérdezhettem volna, de pont elfért benne annyi, amennyit beleraktam, egy kicsi hely sem maradt. Tudom, hogy veszteség egy doboz is, de ennyire megbélyegeznek? Ez volt a 3. nap, hogy ott dolgoztam, és először csináltam ennyire összetett munkát, és eddig meg voltak elégedve velem.

20/L

2014. márc. 15. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem a te hibád.. ha nem mutatták meg, hogy mibe mennyit pakolj, akkor mégis honnan kellett volna tudnod? Marhák.
2014. márc. 15. 13:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Most jól értem, közvetlen kollégád látta, hogy rosszul csinálod és nem szólt? Mekkora bunkó már az ilyen...

Kár volt meghunyászkodnod, egyáltalán nem a te hibád! Ha nem képesek értelmesen elmagyarázni, hogy mit kell csinálni, akkor szépen nyeljék le a békát!

Különben ne sajnáld az egészet, futószalag mellet bunkó kollégákkal, igazságtalan főnökkel...

2014. márc. 21. 08:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi! Már rég nem dolgozok ott!

És azóta kaptam még munkát a szövetkezettől.

Bár közvetlen főnöknagysága asszony csak annyit válaszolt a hosszú levelemre, hogy "értem"

2014. márc. 24. 16:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Női főnök...ritkán jó! (Tisztelet a kivételnek, mert van!)
2014. márc. 24. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!