Nem kapta meg az állást mert túlsúlyos. Mi a véleményetek?
Hát sajnos ha valaki a mai világban jókora túlsúllyal rendelkezik, számolnia kell ilyen következményekre. Mondjuk a munkabírás tényleg nehézkesebb nagy súllyal, meg a fornetti is kihívást jelenthet jelen esetben.
Én is megértem a munkáltatót még akkor is, ha én nem mondtam volna ezt indokként.
ebben az az érdekes, hogy ha bizonyítani tudná, hogy ezért nem kapta meg, akkor polgári perben elég húzós kártérítést kaphatna
mindamellett, hogy én sem venném fel
Így nem lehet messzemenő választ adni, már csak azért sem mert a plázákban sem mindegyik eladó csaj karcsú. Miskolcon lakom, ha bemennénk a plázába tudnék mutatni biztosan kövérebbeket a pult mögött.
Másrészt kinek mi számít kövérnek, 165cm-hez 70-80kg az igen sok, nem oszlik el a tömeg, tehát ezt képről kéne látni
Egy őszinte munkaadó! Mondhatta volna a "majd értesítjük" sablont is ,de nem kertelt kimondta az indokot is. Ezzel talán kicsit segít ,abban, hogy elkezdjen fogyózni..
Én is helyes szépen kinéző eladót keresnék a boltomba, a kövér mehetne hátra ahol nincs kirakatban.
Nézd, a munkaadó azt vesz fel, akit akar. Persze a döntését nem feltétlenül kell (bántóan) meg is indokolni, de igazából nézhetjük úgy is, hogy díjazható az őszintesége.
Valahol megértem amúgy, de ettől függetlenül sajnálom az ismerősödet, biztos rosszul esett neki.
Én is nagyon túlsúlyos vagyok,és egy pékségben dolgozok pult mögött.Rengeteg vékony,vékonyabb emberrel dolgozok ill. dolgoztam már együtt,de esküszöm,hogy fürgébb vagyok,mint ők.Ez egyben saját vélemény is,és már több kollégám is a szemembe mondta,hogy ledolgozom őket és más kollégákat is.A jelenlegi helyemen négyen vagyunk pénztárban és én vagyok a leggyorsabb.Ezt a szalag szerinti forgalom is bizonyítja.Volt nem egyszer az is,hogy a vevő nekem mondta,hogy azért hozzám jön,mert a kollégám nagyon lassú.
Több mint 10 éve dolgozok itt,de amikor felvettek már akkor is kövér voltam.Az meg hülyeség,hogy akkor feleszi a készletet.
Abban nem vitázok,hogy a vékony ember szebb látvány.De attól még a kövér ember lehet jó munkaerő,ha nem jobb.
"Szerintem fél az ürge,hogy kieszi a vagyonából."
Nem erről van szó. Egy eladó mindig képviseli az egész céget, a külsejével is, a modorával is. Sokat kell talpalni, a Fornettisnél hőség van, szerintem inkább az volt az elutasítás oka, hogy a tulaj szerint egy leizzadt, csapzott leányzó nem túl vonzó látvány, elriasztaná a férfivevőket. Én személy szerint előbb felvennék duci nőt a kajáspultba, mert az ő szájából hitelesebb, ha dicséri a termékeket, de hát mindenki maga dönti el, hogy kit miért akar, vagy nem akar. Az biztos, hogy aki "kiraktaban" dollgozik, annak nem árt a vonzó külső.
Ahová én járok Fornettibe, ott bizony az eladó néni a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető karcsúnak. Inkább olyan jócskán tömzsi nénike. De mióta megnyílt az az üzlet, ott dolgozik.
Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy a testalkat és a teherbírás nem feltétlenül vannak egymással arányban. Sőt, sokszor egy - bocsánat - kövér nő sokkal jobb teherbírású, mint egy amolyan törékeny karcsú hölgyike.
Szerintem meg egyszerűen csak nem volt neki szimpatikus, szóval azért nem kell egekig magasztalni a munkáltatót, ő is csak keresett egy kifogást, amire hivatkozva elutasíthatja. Csak ő a sablonszöveg helyett egy sokkal bunkóbb módját választotta.
Az még mindig korrektebb, ha megmondja, miért, de ezekkel nem értek egyet. Pláne nem a fornettissel. Nem értem, miért baj egy kajaárulós cégnél, ha nem egy pálcika van a pult mögött vagy a sütő részlegnél, és az sem biztos, hogy valaki, aki húsosabb, kevésbé bírná jól a strapát. Van két ismerősöm, elmentek kirándulni, a ducibb tök fitt volt, az elvileg egészséges testalkatú csaj meg olyan puhány, hogy ott halt meg majdnem.
Az eladói is fura, mert én üzleti szemmel pl. jónak tartanám, ha lenne egy nem egyen-klón-vékony eladó is, mert akkor a nem modellalkatú lányok is szívesebben vásárolnának ott, és költenék a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!