Hogyan szokták az olyan embereket kezelni akik sajkát magukat jobban érzik attól hogy más embereket fikáznak ocsmányolnak be?
Ha az utcán szól be neked ilyen, csak röhögd ki gúnyosan, de ne válaszolj vissza. Ettől kikészülnek.
Ha ismerősi körben találkozol ilyennel- és már az egészséges kritikán túlmutat,amit mond-kérdezz rá, hogy "rólam is így szoktál beszélni"?
Lehet frappánsan, de kedélyesen és semmiképp sem durván, könnyeden visszavágni, hogy érezze, hogy úgy lepereg rólad az ócsárolás, mint kacsáról a víz, ezzel nem nagyon tudnak mit kezdeni, de ehhez kell egy jellem az "áldozat" részéről (pont az, hogy nem áldozat-típus).
A másik, hogy figyelmen kívül hagyod, nem a félénken megsúnyva lapítás, hanem a tényleges lesz-romság.
Általában az ilyenek fiatal, éretlen személyek akik vagy menőzni akarnak a haverjaiknak ezzel, vagy trollok révén reakciót akarnak kiváltani és figyelmet követelni maguknak, ez jó érzés számukra, ha ezt nem kapják meg, vagy nem olyan formában, az a legjobb fegyver.
Persze más oka is lehet, vannak, akik saját magukkal szembeni elégedetlenségüket, kudarcaikat vetítik ki másokra, énvédelmi mechanizmusként, vagy egyszerűen csak besavanyodott alakok, akik így vezetik le a feszkót.
Ezeknél is működhet a fentebbi két megoldás, az agresszió kevésbé, mivel pont jogosabbnak fogják érezni a szidalmaikat tőle.
ha velem az ügyfél bunkó és foghegyről beszél, akkor előveszem a negédes, bűbáj modoromat, és teljes jókedvvel reagálok rá. ilyenkor 2IQ-nál jobb képességűek veszik a lapot, és rájönnek hogy én is emberből vagyok, vissza lehet venni.
volt olyan, aki a végén elnézést kért hogy az elején sutykó volt. mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy minden mondatára tudtam egy helyes választ, és igyekeztem a tényekre szorítkozni, és nem hangnemre reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!