Ti behivnatok egy kavera/uditore? Hogy illik?
Tegyuk fel,hogy egy nagy cegnel dolgoztok,ahol megvannak a klasszikus, tavolsagtarto,hierarchikus viszonyok a dolgozok kozott. Tehat a kollegaiddal sem vagy barati viszonyban,max munkaugyekrol beszeltek,az ellenkezo nemu fonokoddel meg foleg,magazodtok es meg azt sem tudjatok egymasrol,hogy csalados-e.
Egyik nap a munkahelyeden er valami kisebb baleset,igy a fonokod felajanlja,hogy hazavisz kocsival,te elfogadod. A csaladod otthon van. Mikor megerkeztek behivod egy kavera vagy uditore? Vagy nem,mert nem akarsz bizalmaskodni? Hogy illik ilyenkor?
Igazabol nem muszaj feltetlenul munkahelyi kapcsolatra gondolni,lehet ez tanar-diak viszony is,de olyan tanar eseten,aki megtartja a diakokkal a 3 lepes tavolsagot,magazza oket stb.
Ha ért valami kisebb baleset, akkor éppen elég az a családodnak, nem kell még megvendégelni. Én pl. háziasszonyként nem örülnék a váratlan vendégnek.
Meg persze minden attól függ, ki hogyan értelmezi a szándékot. Mert pl. egy hosszú munkanap után ha van az embernek családja, leginkább velük lenne, és ha ezek után elhívod a kollégát, azt értelmezheti úgy is, hogy Te azt gondolod, neki amúgy nem kell sehová sem hazamennie.
És persze utólag sok lehetőség adódik meghálálni.
Nem hívnám be, mert elvileg "beteg/sérült" vagyok, ő meg nem ápoló személyzet.
Ha meg nem vagyok beteg, nem megyek haza.
inkább vinnék neki valami apróságot (csokit, bort), amikor legközelebb megyek dolgozni.
nem hoznám kellemetlen helyzetbe azzal hogy behívom magamhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!