Bolti eladók! Aki nem tud jól fejben számolni, az lehet bolti eladó? Bele lehet jönni, ha nem vagyok gyors matekos?
Tudom, hogy van olyan gép, amibe beütöm a kapott összeget és kiírja a visszajárót, de itt nem olyanról lenne szó, és kicsit tartok tőle, hogy bénázni fogok.
Mennyi idő alatt lehet megszokni, hogy fejben tudjak számolni, ha vissza kell adnom a vásárlónak?
Tarts egy kis számológépet magadnál, ha nem írja ki a pénztárgép a visszajárót, és azon kiszámolhatod. Persze attól még számolhatsz fejben, csak ez ott lesz biztonságnak meg ellenőrzésnek.
Egyébként úgy kell, hogy nem egyben számolod ki az egész összeget, hanem mindig a végén kezded kerek összegre. Nem tudom, hogy kell ezt leírni :D
Szóval, ha valaki fizet 2456 Ft-ot és ad egy ötezrest. Akkor nem azon gondolkodsz, hogy 5000-2456 mennyi is lehet, hanem így veszed ki a pénztárból a visszajárót:
4 ft (2460)
40 ft (2500)
500 ft (3000)
2000 ft (5000)
Vagyis 2544 lesz a visszajáró.
Így nem lehet elhibázni.
4es te is arra gondolsz, amit az 5ös leírt?
5ös, köszi, igen így próbálom, bár az a vicc, hogy gyorsabb vagyok, ha kiszámolom fejben, hogy mennyi az 5000ből, mert valahogy így szoktam belekavarodni.:S
köszönöm, igen, teljesen átszoktam erre a módszerre. sokkal gyorsabb és biztosabb. :)
így már azt hiszem kezdek belejönni, csak az elején kell megszokni az egész helyzetet és tényleg fontos a határozottság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!