Elvállaltam egy plusz melót a cégemnél ahol 4 éve dolgozom. Megvolt a saját kis melóm. Kaptam hozzá még egyet egy kis pluszért. Kb 10 hónapja csinálom az utasítása szerint. Erre hozzácsapott még egy kis apróságot, és a szabadságomon is be kell mennem erre a plusz munkára. Most szerintetek ez fer?
Szerintem ha tudod, vedd ki máskor a szabadságod, és ezt a melót még vállald el. Már csak a pénz miatt is..
2014. márc. 3. 20:22
2/10 A kérdező kommentje:
Holnap okmányirodába kell mennem személyit csináltatni, nem halogathatom a dolgot.
Ezt a melót minden hétköznap kell, de eddig szó sem volt arról, hogy szabadság alatt is bemenjek...
Evvel a melóval az a baj, hogy még csak át se tudom adni másnak, mert lusták a kollégáim, mint a föld... Csak az a baj Ők a régebbiek.
Nekem meg kellett a pénz és elvállaltam. Hülye állat fejemmel...
2014. márc. 3. 20:28
3/10 anonim válasza:
ezek szerint nincs többet szabid, mert minden nap csak te tudod ezt a feladatot megcsinálni?
amúgy is, szabid alatt nem kötelezhet rá, hogy bemenj dolgozni
2014. márc. 3. 20:36
4/10 A kérdező kommentje:
Akkor se ha ez csak úgy van a levegőben?
2014. márc. 3. 20:41
5/10 anonim válasza:
mi van a levegőben?
szabid alatt nem vagy köteles dolgozni
vagy szabin vagy, vagy dolgozol, oldja meg, hogy a szabid alatt valaki megcsinálja a melót!
2014. márc. 3. 20:47
6/10 A kérdező kommentje:
A zsé lóg a levegőben a melóért.
2014. márc. 3. 20:49
7/10 anonim válasza:
Szabadság alatt szabadnapot értesz? Bárhogy is, ez a helyzet csak úgy fog változni, ha kinyitod a szádat és közlöd, hogy te mindent megteszel, de 3 ember melóját képtelenség egyedül megcsinálni, szóval a főnököd válassza ki, hogy mi a legfontosabb, mert mindenre nem lesz időd, ha kettészakadsz sem. Legyél udvarias, de nagyon határozott.
2014. márc. 3. 21:05
8/10 anonim válasza:
Ha eladtad magad, akkor már ne sírj itt.
2014. márc. 4. 00:01
9/10 anonim válasza:
Mit akartok a szabadnappal? Munkatörvények szerint kiveheted, de ha rossz időben teszed, akkor repülsz, és újra munkanélküli leszel, valamilyen ürüggyel elintézik úgyis. Én a helyedben, bár nem tudom mennyit keresel, de, ha hazai viszonylatban sokat akkor meghúznám magam és megcsinálnám, amit kell. Ha pedig keveset, akkor jöhet az a sztori, amit az előző írt, hogy megmondod a frankót a felettesednek.
2014. márc. 5. 23:10
10/10 A kérdező kommentje:
Úgy van, hogy volt/VAN saját melóm. Ez a helyettesítés. Oda megyek ahol éppen hiány van. Vállaltam e mellé (feketén) egy kisebb melót amiért zsebből kaptam a pénzt. (Másik kolléganőmnek is van és persze, hogy nekem köszönömért kell Őt lehelyettesítenem). Bementem szabim alatt is gyors elvégezni ezt a maszekot. Most meg pár hónapja köszönömért (azaz ingyen) kell megcsinálnom, mert belefér a munkaidőmbe. No, de én ezt azért vállaltam, hogy avval a pár ezressel több legyen... Meg a másik kollégám is a sajátját. Most ez fer?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!