Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kezdje el egy frissen...

Hogyan kezdje el egy frissen végzett hegesztő a karrierjét?

Figyelt kérdés
Tegyük fel tegnap megkaptam postán az új minősítéseimet,és szeretnék elhelyezkedni valahol.Ugye mindenütt abba ütközök,hogy "állj!csak több éves tapasztalattal jelentkezz!".Magyarországon ma ezt hogy lehet megoldani,hogy a tapasztalat hiányában felvegyenek valahova?Tippek?

2014. febr. 18. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:

-írni egy normális önéletrajzot

-csatolni hozzá egy normális arcképet

-nézni a hirdetéseket és elküldeni mindegyikre, nem baj ha gyakorlati időt kérnek

-összeírni a netről a környéketeken lévő cégek listáját, ahova ezzel a képesítéssel jelentkezni lehet, és írni nekik is egy e-mail

ezt folytatni nap mint nap

+ e mellé az ismerősöket is ráállítani a munkakeresésre.

2014. febr. 18. 17:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. febr. 18. 18:01
 3/5 anonim válasza:

Én sajnos az önéletrajz küldözgetéssel nem sokra mentem, rengeteg hirdetésre elküldtem de csak 1-re érkezett válasz hogy sajnos szakmai tapasztalat nélkül nem vesznek fel.

Érdemes nézni az újsághirdetéseket is, én telefonálgattam sokat és 2 helyre behívtak próbamunkára, az első egy magánvállalkozó volt ahol a beszélgetés során kiderült hogy a villanyszerelést a műhelyben cigányokkal csináltatta, így ott azonnal mondtam is hogy nem érdekel a dolog, a másik helyen pedig nem feleltem meg az elvárásoknak, de onnan legalább visszahívtak. Merrefelé laksz egyébként ?

2014. febr. 18. 20:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Jelenleg Ausztriában :) Tudom,kicsit más a helyszín,mint ami a kérdésben volt,de érdekelt,hogy magyarban hogy oldják ezt meg.
2014. febr. 18. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Kis műhelyekben szerzel gyakorlatot, ahol minősítés se kell. Egy nagy paradoxon az egész, mert oda azért kell ész meg önállóság, de nem mennek sokra az egypozíciós minősítéseiddel, és nem fizetnek valami jól. Cserébe lazaság, kreativitás, gyakorlatilag rendes, emberi élet folyik ott benn. Főleg ha a társaság is kellőképpen hibbant, meg persze jóravaló emberekből áll.

Aztán ha a gyakorlat megvan, mehetsz rengeteg pénzért dolgozni, mint a gép. Akkor éri meg frissen beruházni a gyakoribb minősítésekre. És persze illik kegyetlenül jónak lenni, a "röntgenszem" számára is.

2014. máj. 28. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!