Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnék a legjobban...

Hogyan tudnék a legjobban beilleszkedni?

Figyelt kérdés
Hétfőn új munkahelyen kezdek. Sajnos egy kicsit antiszociális vagyok, hogyan viselkedjek, hogy a lehető legjobban be tudjak illeszkedni? Hogy lehet valaki "jófej" kolléga? Minden tanácsot szívesen veszek!
2014. febr. 8. 19:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Na ez azért elég húzós kérdés. Nem véletlenül nincs jelentkező a válaszadásra. Én is félek attól, hogy esetleg miattam rontod el. De mivel én sem értem az embereket illetve nehezen illeszkedek be talán lesz valami hasznos abban amit most leírok. Volt már vagy 4 munkahelyem és ezek közül csak az utolsóban tudtam akklimatizálódni rendesen. Kiderült, hogy egy rég nem látott ismerősöm ott dolgozik, meg a többiek is szokatlanul jó arcok voltak szóval egy idő után már úgy jártam be mintha szórakozni mennék. A többiben meg nem is foglalkoztatott, hogy mit gondolnak rólam (amíg ez át nem csúszott esetleg egy erős negatív tartományba) rendesen elvégeztem a munkámat adják ide a pénzem és kb. ennyi volt, ami a munkahelyhez kötött. Sajnos annak, aki antiszociális elég nagy erőfeszítéseibe telik beilleszkedni ezért sokszor hagyjuk a fenébe az egészet...

Sztem a legfontosabb, hogy ne akarj "jófej" kolléga lenni mindenki szemében. Lehet ilyen nem is létezik. Próbálj meg elvegyülni SOHA de SOHA ne húzódj el a többiektől, ha kajálnak menj velük (főleg ha hívnak) ülj le közéjük kapcsolódj be az étkezés alatt folytatott beszélgetésbe, természetesen csak ha tudod miről van szó. Ha cigizel, tarts velük. Ha kimennek kávézni, de te nem kávézol akkor is menj ki, maximum vizet iszol. Azért ne csüngj rajtuk, és azért túlságosan ne stresszelj azon hogy haverokat szerezz. Éés igen itt van az a pont, amit mi elég nehezen tudunk észrevenni mi az, hogy rajta csüngeni az embereken. Ha nem tudod eldönteni, akkor csak abban az esetben menj, ha hívnak. Szerencsére, a legtöbb munkahelyen akad valaki, aki hajlamosságot mutat az újak segítésére (persze megeshet, hogy egy horda paraszttal kerülsz össze, de azért reméljük nem).

Ezen túl pedig csak legyél önmagad, hiszen 1, ha nem így teszel egyszer úgyis lehullik a felvett maszkod és akkor az nem lesz jó. 2, mert ezt amúgy is így kellene mindenkinek, és akkor nagyon sok szívástól kímélnénk meg önmagunkat és embertársainkat is.

2014. febr. 9. 17:00
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm! Hasznos tanácsok!
2014. febr. 9. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!