Korrekt-e ha így szűröm a munkára pályázókat szerintetek?
Hirdettem munkát, jelentkeztek jó sokan. Szakmai szempontok szerint megtörtént a szűrés. Azonban arról tájékoztattam mindenkit, hogy nálunk ebben a munkakörben a napi munkavégzéshez is szükséges a lezseren elegáns, időnként az üzleties megjelenés.
Most az az ötletem támadt, hogy úgy hívom be a jelentkezőket, hogy megmondom, mindenki olyan öltözetbe érkezzen az interjúra, amit úgy gondol hogy a napi munkája során hordana.
Kiváncsi vagyok ki hogyan értelmezi a kérést és szeretném lerövidíteni a kiválasztási folyamatot is ezzel.
Korábban válaszoltam azt, hogy a SZÁNDÉK, tehát SZÁNDÉK a fontos. Az utolsó turkálóban is találsz pár forintért elegáns ruhát, amit takarosan rendbe hozhatsz. A megnyerő természet is azért az ügyfél előtt majdnem semmit nem jelent, ha pl. férfiként 1 éve nyiratkoztál, 1 hónapja borotváltoztál, lyukas zoknid van.
Mindez a MINIMÁLIS MEGÍTÉLÉS nagyon függ attól, hogy milyen munkakörben dolgozik az illető és főleg attól, hogy konkrétan mennyi pénzt kell kérjen az ügyféltől, már elvégzett vagy jövőben elvégzendő munkára. Valljuk be: nem öltözhetsz csapzottan férfiként, sem nőként több 1000 euro-s üzlet esetében.
Férfiaknak a minimum elvárás szerintem: sötét nadrág (esetleg jobb anyagú farmer, de nem szakadt-koszos-kitérdelt) és egy szebb pulóver, alatta ha szükséges akkor inggel. Nőknél is lehet kb. ugyanaz, esetleg szoknyával. Én így kellett megjelenjek egyetemi és zenesulis vizsgákon is, ilyen minimális megjelenésre tanítottak a tanárok és a szülők is, pedig mindez a 80-as években volt, amikor nem voltak öltözködési pretenciók és méreg drága márkaképviseletek sem.
Mindezt nem kell túlmagyarázni, ez mindenki előtt teljesen világos.
"A kérdező kommentje:
Itt nem dolgozunk farmerba. Ez az én cégem, én szabtam meg a feltételeket és nem is fogok ezen változtatni. Egyébként keresnek annyit a kollégák, hogy még senki sem panaszkodott arra, hogy nem telik szövetnadrágra vagy blúzra, ingre!
Nem alaptalan az elvárásom hiába véditek a farmeros meggyőződésetek! Cégen kívül úgy hord farmert ahogy akar, de amíg itt van a cégen belül és én kifizetem a munkáját, addig tartsa be az etikettet. Erre eddig is képes volt 20 ember! Most ezt az 1 normálisat nehéz megtalálni."
Utolsó, mint látod neked sem volt világos...
A tökéletes jelentkező kultúráltan lesz felöltözve.
Én nem tudom felfogni, hogy akik most valóban támadták a kérdést, hogy vajon ők eddig hol éltek. Mert a valóságban, nem a munkavállaló diktál, akármennyire is szomorú ez egyeseknek. Nem fogok senkinek sem fizetni olyan dologért ami az én elvárásaimnak nem felel meg!
A normális hozzászólásokat köszönöm, a pontozgatásból én kimaradtam így nem nekem köszönhetik az alacsony százalékokat.
Mivel ő fizeti a zenészeket, így jogos, hogy ő választ zenét. Viszont hogy szerencsés-e, hogy ez alapján dönt? Az már más kérdés. Könnyen előfordulhat, hogy az egyéni ízlés miatt csúszol le egy jó munkaerőről egy olyan javára, aki otthonosan mozog a divat terén, de nem olyan jó szakember.
Persze egy több éve működő (és a leírás alapján jól működő cégnél) gondolom nem az öltözködés alapján fog eldőlni, hogy ki lesz a "nyerő". Bár gyanítom, én megbuknék a farmer, ing, sportzakó kombóval. Nálam ez már lezseren elegáns. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!