Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen kérdések várhatóak egy...

Milyen kérdések várhatóak egy állásinterjún?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy újabban a nagyobb, de talán már a kisebb cégek is különféle körmönfont kérdéseket tesznek fel az állásinterjún, amivel nagyon könnyen zavarba tudják hozni az amúgy is lámpalázas álláskeresőt.

Aki kapott már 1-2 ilyen kérdést, megtenné nekem, hogy leírja, mik voltak ezek?

Köszi!

2014. jan. 9. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Hány mezőre léphet a bástya a sakkpálya sarkából?
2014. jan. 9. 22:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A leggyakoribbak talán:

Mondj jó és rossz tulajdonságokat...

Terveid a jövőre vonatkozóan...

Mi motivál...

Hogy alkalmazkodsz stresszes helyzetekhez...

Milyen szerepet töltesz be egy csapatban általában(pl: baráti körödben)...

Ami ritka és meglepő volt nekem:

Mondjak olyan állatot, ami leginkább hasonlít a mentalitásomra...

Mondjam el mit mondanának rólam a barátaim vagy a barátnőm(ha nincs akkor is)...

Ezek amik így most beugrottak, egyébként ahol nem egy kis titkárnő állásinterjúztat, hanem egy hr-es, aki ezzel is foglalkozik ott többet számít az előadás módod viselkedésed, mint az amit mondasz

2014. jan. 9. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Néha-néha én is szoktam interjúztatni (bár nem szeretem), ha új kollégát keresünk (multicég mérnöksége). Én nem vagyok híve pszichológiai teszteknek. Ha hozzám jönnél állásinterjúra, akkor az önéletrajzodból készülj fel (ha például beleírod azt, hogy jó problémamegoldó/csapatjátékos vagy, akkor tudjál rá példát mondani a hétköznapi életből - ezen néhányan már elvéreztek) és próbáld meg otthon átgondolni, hogy mit válaszolnál arra a kérdésre, hogy miért téged válasszunk. Ha némileg képben vagy a cég profiljával kapcsolatban az nálam pozitív dolog, persze számokat (hány éve, hány országban, hány dolgozó) ne tanulj meg :) Logikai kérdéséket persze szoktam feltenni (például megkérdezem, hogyan oldanád meg ezt és ezt a feladatot), ebből kiderül, hogy mennyire is vagy kreatív. Szakmai kérdéseket is teszek fel, de azzal csak azt ellenőrzöm, hogy tisztában vagy-e végzettséged alapjaival. Eddig egy kollégajelölt merte megkérdezni az interjú végén, hogy megnézhetné-e, milyen munkáról is lenne szó, ha ő lesz a nyerő. Persze igent mondtunk és levittük a gyártócsarnokba (biztonsági és személyzeti osztály jóváhagyásával). Öröm volt nézni a tekintetét, ahogy körbenézett a gépsorok között. Fel is vettük, most is a csapat tagja :)
2014. jan. 9. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha tudsz angolul, van erről egy könyv: How Would You Move Mount Fuji?, avagy hogyan mozdítanád el a Fuji vulkánt.
2014. jan. 9. 23:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a rengeteg hasznos információt!

Ahogy olvastam a válaszokat, vagyis a várható kérdéseket, igyekeztem mind megválaszolni magamban. Az 1-es válaszadó kérdése viszont megfogott! :DD

Szuper jó fejek vagytok, hogy válaszoltatok, hálás köszönet!

2014. jan. 10. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!